Policija dobila prvih 15 vozila opremljenih savremenom informacionom opremom

0
305

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je danas primopredaji prvih 15 vozila opremljenih savremenom informaciono-komunikacionom tehnologijom, koja će omogućiti efikasnije i brže delovanje policijskih službenika u zaštiti bezbednosti građana i borbe protiv kriminala…

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je danas primopredaji prvih 15 vozila opremljenih savremenom informaciono-komunikacionom tehnologijom, koja će omogućiti efikasnije i brže delovanje policijskih službenika u zaštiti bezbednosti građana i borbe protiv kriminala.

Poručivši da se Ministarstvo unutrašnjih poslova trudi da ide u korak sa svetom, ministar Vulin je najavio da će pored danas predstavljenih 15, do kraja godine policija dobiti još 50 ovakvih vozila, dok će u narednoj godini biti isporučeno još 300.

„To će olakšati posao našim policajcima. Ubrzaćemo neophodne procedure, ali što je najvažnije naše ulice i putevi će biti sigurniji i bezbedniji i niko neće moći ili će bar veoma teško moći da prođe neopaženo, sve teže će se vršiti krivična dela, saobraćajni prekršaji, a da mi to ne primetimo i ne postupimo po njima“, istakao je ministar Vulin.

Ministar policije je naglasio da je bezbednost pripadnika policije uvek na prvom mestu, a da iza nje slede brzina i sposobnost reagovanja u svakoj situaciji.

„Hoću da se zahvalim svima koji su u Ministarstvu unutrašnjih poslova radili na ovoj aplikaciji i omogućili da naše ulice budu sigurnije, jer ovo je proizvod naše pameti i znanja. U stanju smo da se nosimo sa svetom samo kada smo svi jedinstveni i kada idemo u istom pravcu“, zaključio je ministar Vulin.

Prvih 15 vozila iz ovog projekta predato je Upravi saobraćajne policije i Interventne jedinice 92 Policijske uprave za grad Beograd i novosadske Interventne jedinice.

Moderna i savremena tehnologija, između ostalog, omogućiće da policijski službenici direktno iz automobila provere lica i vozila, imaće ugrađen sistem prepoznavanja tablica i njihovo upoređivanje sa bazom nestalih i neregistrovanih vozila, komunikaciju i uspostavljanje video-veze sa kolegama, kao pristup sistemu video-nadzora, kao i GPS navigaciju patrolnih jedinica kako bi brzo i pravovremeno stigle na lice mesta.

Ministarstvo unutrašnjih poslova