Održan prvi sastanak radne grupe za projekat Jadar: Zaštita životne sredine prioritet

0
139

PROJEKAT „Jadar“ važan ne samo za Srbiju, već i za region i Evropu, s obzirom na to da je reč o jedinstvenom mineralu jadaritu, rekla je danas potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović tokom predsedavanja prvim sastankom novoformirane Radne grupe za implementaciju projekta ”Jadar”.

– Ono o čemu moramo da mislimo od prvog dana rada ovog tela, to je zaštita životne sredine, jer je za državu i za građane očuvanje životne sredine u ovom projektu jednako važno, kao i ekonomski razvoj koji će on doneti – kazala je Mihajlovićeva. – Nova radna grupa biće mnogo aktivnija i efikasnija nego prethodna, koja je formirana pre oko tri godine.

Na sednici je kompanija „Rio Sava eksplorejšen” predstavila projekat ”Jadar”, a razmatrane su i informacije o projektu eksploatacije i prerade minerala jadarita ”Jadar” s aspekta rudarstva i energetike, zaštite životne sredine i Grada Loznice.

Radnu grupu čine predstavnici više ministarstava, agencija, javnih preduzeća i kompanije ”Rio Sava eksplorejšen”. Na današnjem sastanku učestvovao je i šef Kancelarije Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) u Beogradu, Džon Jovanović.

Novosti