Tramp stavlja veto na vojni budžet koji predviđa sankcije „Severnom toku 2“ i Turskoj

0
74

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da će staviti veto na nacrt vojnog budžeta koji, između ostalog, predviđa sankcije gasovodu „Severni tok 2“ i Turskoj jer američki kongresmeni nisu ubacili izmene paragrafa 230 Zakona o komunikacijama koji štiti društvene mreže od tužbi.

„Ovo je sve jako tužno za naš narod. Izgleda da senator Džim Inhof neće u vojni budžet uključiti izmenu kojom će se ukinuti paragraf 230. Poslednja šansa je propuštena. Stavljam veto“, napisao je Tramp na Tviteru.

Ovu nameru Trampa je prethodno potvrdila i portparolka Bele kuće Kejli Makinani.

Inače, predsednik Tramp je nedavno na Tviteru objavio seriju postova u kojima ukazuje da paragraf 230 Zakona o komunikacijama, koji štiti društvene medije od tužbi, predstavlja „ozbiljnu pretnju“ američkoj nacionalnoj bezbednosti i integritetu izbora.

„Zato je vrlo opasno i nepravedno ako paragraf 230 kojim se omogućava privilegovana pozicija društvenih mreža ne bude u potpunosti ukinut“, napisao je između ostalog Tramp.

Tramp je i pre izbora više puta ukazivao da je paragraf 230 pomenutog zakona veoma problematičan i da otvara put cenzuri i pristrasnosti i pozivao zakonodavce da izmene ili ukinu odredbu.

Sputnjik