Srbija i Grčka traže način da reše probleme u turizmu izazvane pandemijom

0
114
Photo by Asad Photo Maldives from Pexels

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić i ambasador Grčke Jorgos Đakofotakis složili su se da je potrebno omogućiti ulazak predstavnika, odnosno vlasnika srpskih turističkih agencija u Grčku radi dogovora sa poslovnim partnerima u vezi sa plaćenim turističkim aranžmanima.

Grčki ambasador je poručio da će učiniti sve što je u njegovoj moći da se ovaj problem uspešno i u što kraćem roku reši, i to na osnovu spiska vlasnika agencija kojima je potrebno odobrenje za ulazak u Grčku, koje će resorno ministarstvo dostaviti.

Tatjana Matić je predložila protokol o saradnji sa grčkim turističkim sektorom na osnovu kojeg bi ubuduće bila organizovana komunikacija dve zemlje u odnosu na posledice pandemijske krize.

„Ovakve situacije nisu dobre ni za Srbiju ni za Grčku. Sada kada smo veoma zabrinuti za zdravlje i bezbednost ljudi moramo istovremeno da mislimo i na ljude koji zavise od turizma, čiji su to biznisi i način da održe svoje porodice“, naglasila je Matić.

Na sastanku je dogovoreno da se dalje radi na smanjenju cene rominga, odnosno nastave procedure u vezi sa Memorandumom o saradnji u oblasti telekomunikacija između dve zemlje, saopštilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

N1