“Kako ćete biračima da objasnite izlazak na Vučićeve izbore”

0
175

„Bojkot junskih izbora stvorio je katastrofalnu situaciju po Vučića – jednopartijski parlament u kojem 243 od 250 poslanika podržava vladu. Svoju autoritarnu vladavinu on više ne može da sakrije, ni od građana, ni od svojih članova, ni od zapadnih sponzora. I to ga žulja. Zato je i ekspresno najavio nove izbore za početak 2022. godine, da pokuša što pre da razreši taj čvor“, naveo je Mlađan Đorđević, predsednik pokreta Oslobođenje.

On je u saopštenju naveo da “ovo malo medijskog prostora naklonjenog opoziciji prethodnih dana ispunile su spekulacije oko izbora 2022”.
“Čitam analize o broju kolona opozicije, o tome ko s kim ide na listu, koje su programske osnove za grupisanje, da li je pametno organizovati jedinstven opozicioni front i slično. Jel vi to hoćete da idete na izbore ili mi se pričinilo? Kao da ste zaboravili da su pre samo 5 meseci održani izbori koju ste bojkotovali. Zbog očajne političke, društvene i medijske situacije, u kojoj nema više ni minimuma demokratskih standarda. Kako ćete sada biračima da objasnite da ipak izlazite na Vučićeve izbore”, rekao je Đorđević.

On je upitao šta se tačno promenilo.

“Da li vam je Vučić dao časnu reč da više neće biti pritiska na birače i funkcionerske kampanje? Da će na biračkim mestima sve biti pošteno? Da će mediji biti nepristrasni i otvoreni? Bojkot junskih izbora stvorio je katastrofalnu situaciju po Vučića – jednopartijski parlament u kojem 243 od 250 poslanika podržava vladu. Svoju autoritarnu vladavinu on više ne može da sakrije, ni od građana, ni od svojih članova, ni od zapadnih sponzora. I to ga žulja”, rekao je Đorđević.

Nova