TRAMP POPUSTIO Bajden danas prima prvi predsednički brifing, sledi sastanak sa savetnicima

0
97

Izabrani američki predsednik Džozef Bajden primiće danas svoj prvi dnevni predsednički brifing, izveštaj u kojem se nalaze informacije nacionalnih obaveštajnih službi, javio je “Foks njuz”.
Ovu vest potvrdila je Bajdenova tranziciona portparolka Džen Psaki, koja će uskoro postati pres sekretar Bele kuće. Primanje dnevnog predsedničkog izveštaja odobreno je prošle nedelje, kad sui z Kancelarije direktora nacionalne obaveštajne službe (ODNI) saopštili da će obezbediti traženu podršku tranzicionom timu i da će Bela kuća odobriti ODNI da obezbedi izveštaj u tom smislu.
Iako odlazeći predsednik Donald Tramp i dalje odbija da prizna poraz na izborima, ovo njegovo odobrenje od prošle nedelje bilo je neophodno da Bajden počne da prima brifinge. Bajdenova kancelarija je u nedelju saopštila da novi predsednik nakon brifinga planira sastanak sa savetnicima.

“Foks njuz” navodi da će izabrana potpredsednica Kamala Haris takođe primiti brifing u ponedeljak ali nije jasno da li u isto vreme kad i Bajden.

Blic