Lalatović: Slikali ste se sa peharom, sad nam platite

0
589
foto jutjub snimak ekrana

Nenad Lalatović, trener fudbalera Vojvodine, žestokim rečima je kritikovao rad uprave kluba posle pobede Novosađana na gostovanju Radničkom u Nišu.

Vojvodina je slavila pobedu od 1:0, a Lalatović je kritikovao rad uprave jer duguju novac fudbalerima.
On je novinarima otkrio da se igračima Vojvodine duguju dve plate, kao i premije za osvajanje Kupa Srbije prošle sezone.
“O ovome ću da pričam na svakoj konferenciji, dokle god moji momci ne dobiju novac. Ja sa njima živim, znam o čemu smo i danas pričali i znam šta osećaju. Oni su veoma razočarani, iako znam da svuda ima problema. Nama je generalni sponzor Srbijagas, velika firma na čelu sa gospodinom Bajatovićem, ali ne može ni on sve sam. Ako postoji neki problem između njih, neka sednu i pričaju. Neka se malo umeša i Grad, jer i oni su bili preponosni kad smo osvojili trofej Kupa. Ujedinite se i ugledajte se na to kako su se ujedinili zaposleni u FC ‘Vujadin Boškov’, igrači i ja. Mi živimo kao jedna porodica i ginemo za ovaj grb”, emotivno je reagovao mladi trener.

On je od čelnika kluba zatražio da dokažu svoju privrženost igračima i klupskim bojama.

“Sada vi pokažite kako se voli Vojvodina. Pokažite to navijačima, igračima koji to najviše zaslužuju, zaposlenima koji nam spremaju hranu, održavaju terene, čiste, peru. To je porodica koja dva meseca nije primila platu. Ovo je baš iz tog razloga velika pobeda mojih igrača, jer sam im rekao da hoću da budemo primer njima kako to izgleda kad se porodica drži na okupu. Danas smo izginuli za naše navijače, za grad Novi Sad, za sever Srbije i svakog Srbina koji voli Vojvodinu. Pokazali smo da ljudi, kada se ujedine, mogu jači da izađu iz problema”, dodao je Lalatović.

Dodaje da jako dobro zna kako je igračima koji moraju da rade svoj posao, a nisu plaćeni.

“Krivo mi je zbog ovih momaka, jer nisu to zaslužili, kao ni zaposleni u FC ‘Vujadin Boškov’, koji rade za 30-40 hiljada dinara. U Novom Sadu i na severu Srbije ima mnogo moćnih ljudi, uključujući i one koji vode naš grad. U poslednjih godinu dana, deca koja su ranije navijala za Zvezdu i Partizan, opet su, zbog dobrih rezultata, počela da navijaju za Vojvodinu, što je dobro za Srbiju i srpski fudbal. Zato poručujem svima da zanemare to ko sa kime ne priča, jer mene to ni ne zanima. Neka naprave jedan sastanak i neka napokon isplate ono što se duguje. Moji igrači su moja porodica i za njih sam spreman da poginem, ali ću se boriti do poslednjeg dana da dobiju ono što im pripada”, jasan je Lalatović.

Još jednom je apelovao na članove uprave kluba da isplate dug prema svim zaposlenima.

“Ja sam Srbin, živim u velikoj Srbiji i volim svoju zemlju i svoj narod. Borim se za svoje momke, a ne za Albance ili ne znam koga već. Borim se za Srbe i za to da srpske porodice dobiju ono što im pripada. U FC ‘Vujadin Boškov’ ima stotine srpskih porodica kojima se duguju plate, a klub vode i oko kluba su moćni ljudi. Bitno im je bilo da se slikaju kad smo osvojili trofej, pa sada lepo neka isplate ono što duguju”, zaključio je trener Vojvodine.

Nova