Tramp objavio: „Velika pobeda u državi Nevada!“

0
143

U OKRUGU KLARK, NAJVEĆEM U TOJ DRŽAVI, NAĐENE 153.000 SUMNjIVIH LISTIĆA

* Poverljivi čovek Donalda Trampa – Ričard Grenel – javno rekao: „Zvaničnici Nevade ne mogu da proveravaju izbornu krađu jer nemaju vremena ni resursa, ali su odbacili 153.000 glasačkih listića u strahu od krađe, dok krađu nisu ni proveravali

________________________________________________________________

DONALD Tramp najavio je preko Tvitera svoju pobedu u Nevadi.

Napisao je: „Velika pobeda u državi Nevada!“

Tramp je objavio tvit advokata Adama Pola Laksalta i novinarke Megan Meserli koji tvrde da je reč o oko 153.000 glasova.

Njegovi advokati navode da je u okrugu Klark, najvećem u Nevadi, odbačena šestina glasova zbog „neobjašnjivih neslaganja“.

Prethodno je Tramp objavio da je u Pensilvaniji broj odbačenih glasačkih listića pristiglih poštom 30 puta manji nego na prethodnim izborima 2016. godine.

„Zbog toga nisu dozvolili našim posmatračima da budu prisutni za vreme prebrojavanja glasova“, naveo je Tramp.

Naveo je da u Džordžiji ne dozvoljavaju proveru verodostojnosti potpisa na kovertama sa glasačkim listićima poslatim poštom, zbog čega je ponovno prebrojavanje, kako je napisao, „besmisleno“.

O odbacivanju glasova u Nevadi na svom Tviteru pisao je i Trampov saradnik Ričard Grenel.

Naveo je da „zvaničnici Nevade ne mogu da proveravaju izbornu krađu jer nemaju vremena ni resursa, ali su odbacili 153.000 glasačkih listića u strahu od krađe, dok krađu nisu ni proveravali“.

Nevada, Pensilvanija i Džordžija su države u kojima Tramp nastoji da dokaže je na predsedničkim izborima održanim 3. novembra bio žrtva široko organizovane manipulacije izbornim procesom, posebno preko glasanja poštom.

Njegov rival Džo Bajden – koji se već predstavlja kao „novoizabrani predsednik SAD“ – izjavio je da mnogo ljudi „može umreti“ od kovid-19 dok Tramp nastavlja da „ometa dolazeću administraciju u radu i otežava tranziciju vlasti“.

Trampovo odbijanje da prizna poraz, „uprkos pozivima brojnih da to učini“, Bajden smatra potpuno neodgovornim postupkom.

Fakti