USTAŠKO DIVLjANjE LjUBITELjA NDH U SRED BEOGRADA

0
764

Crnogorac Nenad Savić koji živi i radi u Srbiji napao je Srbe iz Crne Gore najbrutalnije vrijeđajući blaženopočivšeg Mitropolita Amfilohija, novu vlast u Crnoj Gori i predsjednika Srbije, ističući kako mu nije jasno da neko ko je iz Crne Gore može biti Srbin.

Početkom novembra u lokalu u prijestonici Srbije, četrdesetosmogodišnji Nenad Savić, rodom iz Mojkovca napao je tri lica zbog kako saznajemo toga što su Srbi iz Crne Gore.

Ovim se praksa napada na srpski narod koji potiče iz Crne Gore (a koji je pretrpio strahovitu torturu i sistemsku diskriminaciju od strane odlazećeg režima) prenijela na teritoriju Srbije, gdje upravo pojedinci koji se izjašnjavaju kao nacionalni Crnogorci a žive na račun Srbije – najbrutalnije pljuju najistaknutije Srbe i srpske predstavnike vlasti samo zato što su – Srbi.

Prema iskazu koju su dali policiji, Savić je na komentar Marka Šćepanovića o zatvaranju (mislivši na mjere zaštite od korona virusa, da postoji mogućnost zatvaranja) počeo da psuje. Sa Šćepanovićem u društvu su bili i Marko Jokić i Bojan Jelić.

Marko Jokić je inače po zanimanju diplomirani pravnik a trenutno je student master studija na Fakultetu političkih nauka u Beogradu a Šćepanović je narodni guslar poznat po veličanstvenom nastupu na poluvremenu utakmice između Crvene zvezde i Galatasaraja, kada je pjesma bila posvećena Marku Ivkoviću Jagodi, ubijenom u Istanbulu od strane pristalica turskog kluba. Treći koji se našao na udaru, Bojan Jelić je po zanimanju tužilac.

Savić koji rentira restoran u sklopu Kliničkog centra Srbije, negodovao na mogućnost zatvaranja i kazao kako on plaća 14 radnika, a od negodovanja ubrzo je prešao na uvrede na račun mandatara vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića i blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija.

On je optužio Šćepanovića da „lajkuje Krivokapića“, te da objavljuje fotografije sa počivšim Mitropolitom i samim tim podržava novu vlast u Crnoj Gori. Zatim ga je gađao flašom, nakon čega je Šćepanović napustio lokal.

Saviće je potom da nastavio sa uvredama u kojima je isticao kako „on zna čime se bave, kako glume i srbuju“.

On se obratio Jokiću riječima: „Ja znam, šta čime se ti baviš, radiš protiv interesa Crne Gore, kako ti možeš da budeš Srbin ako si iz Crne Gore, vi mi glumite, vi Srbi pi*ke, je*o vas Vučić i Amfilohije, da bog da umro po sto puta, ja sam bre Crnogorac i ja se ponosim time.“

Na odgovor Jokića da takav „nije veći Crnogorac od njega“, Savić je počeo da prijeti fizičkim obračunom – kako će ga prebiti jer se njemu to može.

Je*o vas mitropolit, što objavljujete slike s njim, gadovi jedni, prebiću vas. I samo da znate ja ovo radim zato što mi se može„, kazao je Savić.

Nakon nekog vremena Jokić i Jelić su napustili lokal i incident prijavili policiji.

Savić je, kako su kazali sagovornici portala IN4S te večeri bio pod uticajem alkohola.

Inače, prema saznanjima do kojih je došao naš portal, pomenuti Savić je u bliskim odnosima sa bivšim pripadnikom Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore koji je vodio parapolicijske formacije krajem devedesetih godina a usmjerene protiv srpskog stanovništva u Crnoj Gori.

Nameće se kao zaključak da je „živ“ projekat progona, onih koji su targetirani od strane crnogorskih službi bezbjednosti optuženi za „radnje protiv države“ a protiv su odlazećeg mafijaškog režima Mila Đukanovića i kriminalne organizacije.

IN4S