Opozicija u Republici Srpskoj svuda ruši Dodika – Stanivuković gradonačelnik Banjaluke!

0
154

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), predsednika Milorada Dodika, poražen je na loklanim izborima u Banjaluci, Bijeljini, Šamcu, Modriči, Brodu, Tesliću, Derventi, Rudu. Opozicija na čelu sa liderom Partije demokratskog progresa (PDP) Draškom Stanivukovićem i Nebojšom Vukanovićem iz SDS-a uspela je da slomi do sada nesavladivog Dodika. Stanivuković je u Banjaluci osvojio čak 50.000 glasova više od Dodikovih predstavnika.

Draško Stanivukovič FOTO: YouTube/Printskrin Draško Stanivukovič FOTO: YouTube/Printskrin

Posle pada Nikole Gruevskog u Makedoniji,  Kolinde Grabar Kitarović u Hrvatskoj, Mila Đukanovića u Crnoj Gori, Dodik je takođe izgubio poverenje naroda u Republici Srpskoj, o čemu svedoče rezultati lokalnih izbora za načelnike opština.

Prema prvim preliminarnim rezultatima sa lokalnih izbora u Republici Srpskoj može se zaključiti da je Milorad Dodik izgubio poverenje u najvećem gradu ovog entiteta, kao i u ostalim većim gradovima Republike Srpske.

U Banjaluci, opozicija je osvojila 56 odsto prebrojanih glasova, naspram 44 odsto koliko imaju pristalice aktuelnog režima.

U Trebinju je i dalje egal.

Nebojša Vukanović, Foto: Printscreen/YouTube/N1 Nebojša Vukanović, Foto: Printscreen/YouTube/N1

Potpredsednik Partije demokratskog progresa Igor Crnadak izjavio je večeras da preliminarni rezultati pokazuju da je PDP zajedno s partnerskim strankama napravio ozbiljan zaokret na političkoj sceni u Republici Srpskoj.

– Po svemu sudeći, novi gradonačelnik Banjeluke biće naš kandidat Draško Stanivuković i po svim trenutnim pokazateljima nemoguće je da se to promeni – istakao je Crnadak.