Tramp: Moja izborna pobeda postaće očevidna za dve ili tri nedelje

0
287

U INTERVJUU „VAŠINGTON EGZAMINERU“ REKAO: „NIKAD SE NEMOTJE KLADITI PROTIV MENE“

* Naveo da će biti proglašen pobednikom u nizu ključnih država: u Viskonsinu, Arizoni, Džordžiji, Severnoj Karolini, Mičigenu i Pensilvaniji

* Za vreme brifinga u Beloj kući, Tramp je obećao da će svi Amerikanci u aprilu moći da dobiju vakcinu protiv koronavirusa. A novinarsko pitanje – da li je spreman da prizna «izborni poraz» – ostavio je bez odgovora…

_______________________________________________________________

DONALD Tramp je rekao da će za dve ili tri nedelje njegova pobeda na predsedničkim izborima – postati očigledna.

U intervjuu listu „Vašington Egzaminer“, koji je objavljen 13. novembra,

izneo je uverenje da će nakon sumiranja konačnih rezultata izbora biti proglašen pobednikom u nizu ključnih država.

Naglasio je da će upravo to odlučiti o ishodu čitave trke i izneo da će on biti pobednik izbora u državama Viskonsin, Arizona, Džordžija, Severna Karolina, Mičigen i Pensilvanija.

Na pitanje novinara – koliko brzo može doći do takvog preokreta, Tramp je rekao: „Ne znam. Verovatno za dve nedelje ili tri nedelje“.

Vašingtonski list je tekstu razgovora dodao svoju opasku da Tramp razume u kojoj je poziciji: „Čuo je kako mnogi govore da je sve gotovo i pozivaju ga da prizna [poraz]. Tramp, međutim, neće, bar zasad, slediti takve savete. Tim povodom nam je rekao: `Nikada se nemojte kladiti protiv mene`“.

Potom, za vreme brifinga u Beloj kući, Tramp je obećao da će svi Amerikanci u aprilu moći da dobiju vakcinu protiv koronavirusa.

U tom kontekstu je dopustio mogućnost da na čelu sledeće američke administracije ne bude on već Džo Bajden:

„Ova administracija, šta god se dalje događalo, neće zatvarati Sjedinjene Države. A neće ni nova ako joj ja budem na čelu“.

A novinarsko pitanje – da li je spreman da prizna «izborni poraz» – ostavio je bez odgovora…

Intermagazin