TRAMP SMENIO ŠEFA PENTAGONA

0
128

Američki predsednik Donald Tramp saopštio je da je na funkciju ministra odbrane, umesto Marka Espera imenovao šefa centra za borbu protiv terorizma Kristofera Milera.

On je saopštio da će Miler biti vršilac dužnosti ministra odbrane i da će ta odluka odmah stupiti na snagu.

Tramp je kadrovske promene objavio i na društvenoj mreži Tviter, a u postu je zahvalio Esperu na službi.

Trampova odluka došla je nakon spekulacija u medijima o Esperovom potencijalnom odlasku iz Bele kuće. „Hil“ je 6. novembra, pozivajući se na anonimne izvore, izvestio da bi Esper mogao biti među članovima administracije koju bi Tramp otpustio bez obzira na ishod izbora, ili da bi čak mogao sam podneti ostavku.


„Hil“ je tada objavio da Donald Tramp sprema čistku i da su na udaru šefovi bezbednosnih službi – državni sekretar za odbranu Mark Esper, direktorka CIA Đina Haspel, šef FBI Kristofer Vrej i drugi.

Esper i Tramp imali su u poslednje vreme dosta razmimoilaženja, kao što su Trampovo protivljenje preimenovanju kasarni koje nose imena lidera Konfederacije iz Građanskog rata, posle antirasističkih protesta. Takođe, Tramp i Esper su se sukobili zbog Trampovog zahteva da vojska interveniše tokom protesta koji su potresali američke gradove.

Intermagazin