Radonjić: Da nije bilo hrabrosti Vasojevića i Berana, ne bi bilo pobjedom nad DPS-om

0
120
Foto jutjub

piše: Luka Radonjić

Imate neke dileme i prepirke gdje mandatar nakon formiranja vlade, prvo treba da ode u posjetu – Vučiću ili Merkelovoj?

Vrlo je jednostavno. Neka ode u Berane. Pa poslije toga gdje god ‘oće.

Jeste li zaboravili koliko ste fotografija iz Berana objavljivali na mrežama od dana usvajanja zakona protiv Crkve? Đe su vam te fotografije sad i zašto ih nema, čime ste ih poslije izbora zamijenili? Fotografijama Dritana Abazovića? Je li vam to vrijednost, pokazujete li tako konzistentnost? Da li ste zaboravili koliko je ljepše biti narod a ne masa?

Da li se sjećate koliko je puta Milo Đukanović išao za Berane? Lobirao, pozivao, kumio, molio, tražio, pa prijetio, grmio, slao policijske snage? I? Da li ih je možda pokolebao? Nije. Narod je porazio DPS, baš kao što je i obećao. Da li znate koliko puta je policija vršila bezrazložne racije po Bijelom Polju, izvodila iz lokala ljude, pretresala ih i maltretirala samo zato što su litijaši? Jeste li zaboravili litije po snijegu na Žabljaku, kažnjavanja i hapšenja zbog trobojki i fejsbuk objava u Pljevljima?

Jesu li masovne litije bile u Beranama ili na Cetinju? E pa, izvolite, predsjedavajući Skupštine i nova, legendarna skupštinska većino, održavati makar svečane sjednice – u Beranama, a ne na Cetinju. A sjednice vlade, možete i u Budvi i u Pljevljima. Možete za početak makar to i toliko. Tačno je da su neki bili nosioci liste, ali je narod iznio pobjedu.

Formirajte vladu, birajte eksperte, kritikujte i podržavajte, ali kada govorite o zaslugama, sve sa tim čuvenim “da nije bilo ovoga i da nije bilo onoga”, onda imate obavezu da govorite kompletnu istinu.

Ne prekrajajte, već sada, istoriju onima koji su je stvarali. I ne šminkajte je, nema potrebe, takva kakva je – bila je najljepša.