Dolazak Vučića na sahranu značio bi još bolje odnose Srbije i Crne Gore

0
156
Foto jujub

Episkop budljimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije crnogorsko primorske vladika Joanikije saopštio je da bi dolazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića na sahranu mitropolita Amfilohija bio dobar početak novi i bliskijih odnosa Srbije i Crne Gore.

On je za „Borbu“ kazao i da sa na sahranu ne zove, jer je takav običaj, ali da je dužan da kaže svoj stav i da blagonaklono gleda na eventualni dolazak Vučića u nedelju u Podgorici.

„Pošto predsednik Srbije Aleksandar Vučić, od kada je na toj visokoj dužnosti, nije posetio Crnu Goru, mislim da bi njegov dolazak na sahranu mitropolita Amfilohija bio dobar početak novih, bliskijih, nego do sada, i boljih odnosa između Srbije i Crne Gore što je nasušna potreba i želja naroda iz obe zemlje. Takav je običaj kod nas da se na sahranu ne zove. Jasno je da će sahrana mitropolita Amfilohija biti veliki duhovni i svenarodni događaj, a od strane crkve biće svi rado viđeni i dostojno ispoštovani koji budu došli da se oproste sa njim isprate u bolji svet ovog novog Božjeg ugodnika“, naveo je vladika odgovarajući na pitanje da li očekuje dolazak Vučića na sahranu.

On je naveo da je dolazak na sahranu mitropolita najavio Milorad Dodik, srpski član predsedništva BiH i vodeći političar Republike Srpske. Takođe, na sahranu dolazi patrijarh srpski Irinej, arhijereji Srpske pravoslavne crkve, a doći će ko bude mogao iz pomesnih crkvi, naveo je Joanikije napominjući da su dolasci otežani zbog teške situacije sa korona virusom.

Sputnjik