Susret Patrijarha Irineja i predsednika DPSM Ivana Stoilkovića

0
106

Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Irinej primio je danas u Patrijaršiji srpskoj u Beogradu lidera Srba u Makedoniji, predsednika Demokratske Partije Srba u Makedoniji g.Ivana Stoilkovića.

U otvorenom i srdačnom razgovoru Njegova Svetost Patrijarh izrazio je zabrinutost zbog gubljenja političkih pozicija srpskog naroda na tom prostoru u poslednjem periodu i blagoslovio jedinog srpskog poslanika u Sobranju i njegovu borbu za poboljšanje njihovog duhovnog, političkog, ekonomskog i svakog drugog položaja u ovoj zemlji.

Gospodin Stoilković zahvalio je Patrijarhu srpskom g. Irineju za upriličen prijem tokom koga su razgovarali o tekućim problemima sa kojima su suočeni pripadnici srpskog naroda u Makedoniji, naročito ističući Patrijarhovu ulogu u borbi za jedinstvo srpskog naroda ma gde da živi.

Obojica sagovornika su izrazila zadovoljstvo činjenicom da će do uskoro biti završeni radovi na izgradnji hrama Svetog Save, čime će naš narod dati nemerljiv doprinos pravoslavnoj duhovnosti i kulturi čitavog čovečanstva, a svaki Srbin i Srpkinja moći time da se ponose.