Srpska liga: NAPAD NA EPARHIJU BAČKU JE NAPAD MA SRPSKI NAROD U CELINI

0
134

Beograd, 9.10.2020 – Napadi pojedinih medija na vladiku Bačkog gospodina Irineja doprineli su ohrabrenju bezumnika i zlonamernika da fizički nasrnu na kuću vladike Irineja sa ciljem da mu ugroze žovot. Pozivamo nadležne državne organe da pod hitno pronađu zlotvore i kazne ih najstrožim kaznama u skladu za zakonima države Srbije. Nećemo dozvoliti da u srpskoj Vojvodini teroristi nekažnjeno terorišu srpske pravoslavne svetinje kao što isto čine na srpskom Kosovu i Metohiji. Više nikad nećemo dozvoliti napade i pokušaje ubistva srpskih sveštenika i arhijereja i Srbija više ne sme da dozvoli izliv mržnje raznoraznih protuva protiv najsvetije srpske institucije a to jeste Srpska pravoslavna crkva. – ističe Aleksandar Đurđev, poslanik i predsednik Srpske lige.

Da li je bilo potrebno obnavljati fasadu Vladičanskog dvora u Novom Sadu i na koji način, stvar je struke – kaže Đurđev, ističući da je SL uverena da nadležne stručne službe eparhije Bačke ozbiljno i odgovorno rade svoj posao, zbog čega im očigledno zameraju dušebrižni mediji koji se nisu pre pisanja zlonamernih tekstova obratili Eparhiji, kako bi dobili tačne i proverene informacije, jer im je zapravo jedini cilj da vode negativnu političku kampanju i narušavaju jedinstvo države i Crkve – ističe Đurđev.

Mi sada vidimo da je višemesečna medijska hajka i satanizacija srpske crkve i episkopa Irineja imala za cilj da vladiki Bačkom i sveštenicima eparhije Bačke nacrta metu na čelo i od njih napravi glinena golubove za raznorazne bitange – zaključuje Đurđev.

www.srpskaliga.rs