SVI MU SE KLANJAJU Srbijo, imaš novog Đokovića! Čuveni trener mu predviđa svetski broj 1

0
679
Hamad Međedović i Novak Đoković, Foto: instagram/hamadmedjedovic

Vest dana u Parizu je eliminacija prvog nosioca, domaćeg tenisera Harolda Majoa. U 1/16 finala juniorskog Rolan Garosa savladao ga je Hamad Međedović 2:1 (7:5, 4:6, 6:3) posle dva sata i 26 minuta igre.

Mališan iz Novog Pazara rođen 2003. je budućnost srpskog tenisa, mnogi već sad kažu novi Đoković.

– Novak je bio je impresioniran njegovim fizičkim predispozicijama, čak se našalio da će ga prestići već u 17. godini. Mom sinu je to mnogo značilo i sa još većim entuzijazmom je nastavio da trenira – pre nekoliko godina rekao je Edo Međedović, otac novog teniskog bisera iz Srbije.

U skoro svim mlađim kategorijama je bio najbolji u Srbiji, u konurenciji do 14 godina bio je vicešampion Evrope.

Finalista je Tarba (nezvanično prvenstvo planete do 14 godina).

U 2018. osvojio je ITF turnir u konkurenciji do 18 godina u Subotici.

2019. mu je do sada najuspešnija godina. Sa reprezentacijom Srbije osvojio je bronzu na Svetskom ekipnom prvenstvu u konkurenciji do 16 godina. Iste godine osvojio je ITF turnire u Nju Delhiju i Berlinu, dok je u Vilahu igrao finale.

– Bogdan Obradović je bio kod nas u Pazaru, na treningu je zapazio mog sina. Odmah je rekao da je već prevazišao tu sredinu i da će on preuzeti brigu o njemu. To se desilo i pre tri godine, moj sin i ja smo došli u Beograd i od tada treniramo u teniskom centru Bogdana Obradovića, koji sve vreme vodi računa o nama – kazao je Edo Međedović.

Najbolji je srpski junior, na svetskoj listi je u januaru bio 23, a reč je o dve godine starijoj konkurenciji.

– Mislim da Hamad ima dobro prolazno vreme, bolje čak i od Đokovića – istakao je Obradović početkom godine za Žurnal. – Po svim performansama, mislim da je ispred Noleta u tom uzrastu (kad je Nole imao 16 godina). Ako nastavi ovako da radi, predviđam mu svetski broj 1.

Janko Tipsarević je pre tri godine takođe naglasio:

– Jako sam srecan sto imamo buducnost srpskog tenisa kod nas u Akademiji…

 

Kada je Novak nedavno, u jeku pandemije korona virusa, Novom Pazaru donirao pet miliona dinara Hamad Međedović, jedan od najtalentovanijih tenisera današnjice, bio je oduševljen potezom svetskog broja 1.

Nole mu je veliki teniski uzor, a Hamad je na Instagramu uz vest objavio komentar „ništa neočekivano“i zahvalio se:

– Hvala ti Nole! Što svojim primerom učiš nas mlađe kako i na koji način čovek u životu treba da se postavi u svakoj situaciji, što nam primerom pokazuješ da važnije od svega je biti čovek. U ime svih sportista i moje lično ime hvala ti puno što te imamo za uzora na terenu i van terena.

alo.rs