Srpska liga: Đilasovi “stručnjaci“ ne znaju da osude napade na SPC

0
119

Beograd, 6.10.2020 – Pokrajinski zavod za zaštitu spomenika kulture, uzimajući u obzir predlog eparhije Bačke i sve potrebne analize svojih stručnjaka u vezi sa tim predlogom, doneo je odluku da je obnova fasade Vladičanskog dvora u Novom Sadu opravdana i da ni na jedan način ne remeti umetničku vrednost jednog od najznačajnijih verskih objekata, sagrađenog početkom prošlog veka na mestu srušenog zdanja u bombardovanju 1849. godine, tako da ne stoje optužbe Stranke slobode i pravde (SSP) da je ovom obnovom učinjena nenadoknadiva šteta – izjavio je Aleksandar Đuđev, predsednik Srpske lige.

U nedostatku svojih predloga u svim oblastima života, Đilasovi „stručnjaci“samo kritikuju sve što se radi na dobrobit svih građana Srbije, nastavio je Đurđev, dok ih sa druge strane nigde nema kada je potrebno osuditi napade na Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC), počevši od pokušaja vlasti u Prištini da pravoslavne objekte naše Crkve proglase nekakvim Kosovskim nasleđem, do napada iz inostranstva ali, na žalost, i iz zemlje usmerenih na urušavanje jednog od najjačih stubova srpskog društva.

Najlakše je kritikovati ali je teško dati neke svoje kvalitetne predloge i još biti istrajan u njihovoj realizaciji. Nedostatak vizije pojedinci iz opozicije pokušavaju da nadomeste javnim optužbama stručnih službi i svih onih institucija koje imaju veliku podršku u narodu, kao na primer Srpska pravoslavna crkva ili predsednik Srbije Aleksandar Vučić – zaključio je Đurđev.