Formiranje gradske vlasti: Desnica potiskuje SPS

0
136

Srpska desnica (ne)očekivano dobija veće šanse da bude u sastavu vladajuće koalicije u Vranju i polako potiskuje SPS, javlja portalu InfoVranjske izvor iz Gradskog odbora SNS u Vranju.

Rastu šanse Srpske desnice da bude deo gradske vlasti, a smanjuju se izgledi vranjskih socijalista, jer su «uslovi» Desnice prihvatljiviji u odnosu na SPS, iako su osvojili 13 odborničkih mandata u Skupštini Grada, pet više od socijalista – nagoveštava sagovornik InfoVranjskih.

Po njegovim rečima, «Desnica uvažava broj odbornika SNS u lokalnom parlamentu».

Oni ne žele ništa drugo osim da zadrže direktorska mesta u dve javne ustanove na čijem su čelu njihovi kadrovi, jedno javno preduzeće i, ako može, jedno mesto u Gradskom veću. To je sve što bi hteli, a što je skrominije od onoga što želi SPS – ističe sagovornik InfoVranjskih.

Izvor portala primećuje «da u GrO SNS jačaju raspoloženje i spremnost da se sa Desnicom konačno formira gradska vlast, dok je istovremeno u porastu odioznost prema socijalistima i njihovim ambicijama u budućoj vladajućoj koaliciji».

SPS je «drčniji» u svojim ambicijama da bude deo lokalne vlasti, pre svega jer su socijalisti još uvek pod pritiskom «istorijskog» nasleđa, dve i po decenije neprekidne vladavine Vranjem – ocenjuje sagovornik InfoVranjskih.

Podsećamo, još uvek aktuelne direktorke javnih ustanova Narodni univerzitet i Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite, Gordana Dimitrijević i Ivana Tasić, kadrovi su Srpske desnice.

Prema nekim indicijama, Dimitrijevićeva se vratila u staro jato, Jedinstvenu Srbiju, ali to ne sprečava Desnicu da traži zadržavanje njenog direktorskog mesta za neki od svojih kadrova.

S. Kostić