KAKO PRELEVIĆ OBMANjUJE JAVNOST?

0
149

Dnevne novine Danas, u svom broju od utorka, 29. septembra 2020. godine, prenele su izjavu beogradskog advokata Bože Prelevića, u kojoj on navodi da je pročitao saopštenje Kancelarije Episkopa bačkog, pogrešno ga navodeći kao saopštenje episkopa Irineja, i da nijednom u emisiji Pregled dana na TV Nova S nije pomenuo ime episkopa bačkog, već samo ,,onaj zaštitnik svog zla u Crkvi”, te da ne zna kako se vladika pronašao u tim rečima.

U navedenoj emisiji od 21. septembra 2020. godine (video snimak ovde), gospodin Prelević je javno i direktno izgovorio sledeće reči koje danas u Danas-u pokušava da prikrije:

Postoje i oni koji se bave politikom, koji su zaštitnici pedofilije, zaštitnici svog zla u Crkvi. Imate jednog zanimljivog bačkog, koji je apsolutno zaštitnik svog zla u Crkvi.

Iz priloženog video snimka ovog dela emisije i navedenog citata jasno je da se vladika Irinej nije prepoznao u navodima Prelevića, kako ovaj sada kukavički prikriva svoje nedelo, nego da je bio direktno prozvan i oklevetan, što je, uostalom i bio razlog da se Kancelarija Episkopa bačkog obrati javnosti Saopštenjem. Sudeći prema reakciji Prelevića, navodi u Saopštenju su istiniti i odmereni i ne ostavljaju mu prostor niti mogućnost za odbranu njegovog bahatog ponašanja na televiziji Nova S.

Najbolje bi bilo i za Prelevića — i za celokupno naše društvo i javni prostor — da se ostavi neistina i sitnih podmetanja i da svoga klijenta brani validnim pravnim sredstvima i istinitim argumentima i putem zakona i nadležnih institucija zemlje u kojoj svi živimo, kako bi se na kraju došlo do istine i pravde. Sigurno je da to neće postići klevetanjem uglednog arhijereja, Njegove Svetosti Patrijarha srpskog i čitave Srpske Pravoslavne Crkve.

Informativna služba Eparhije bačke

 

Izvor: NovaS