ANDRIJA MANDIĆ JE NAPRAVIO USTUPAK DAJUĆI SVOJE MESTO ZDRAVKU KRIVOKAPIĆU

0
107

Piše : Jelena Božović, funkcioner NSD

Nova srpska demokratija napravila je mnogo ustupaka prije formiranja velike koalicije kako bi ta koalicija uopste bila oformljena. Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić ustupio je mjesto profesoru Zdravku Krivokapicu i povukao se na 81.mjesto na аlisti. Napravljeni su ogromni ustupci i prilikom potpisivanja sporazuma nakon izbora u kom je trazeno prihvatanja priznanja Kosova, zastave, himne i slicno, svega onoga sto je dio politike Nove srpske demokratije. Konstantno se u prethodnih 20 dana radilo na izvinjavanju novoj opoziciji i sprovođenju programa URE. I to je sve prihvaćeno.

Nakon toga svi smo zdušno pozivali manjine da budu dio nove vlasti kako bi svi dobili svoje mjesto pod ovim nebom. Sada se koliko vidim traži da kad je sve prihvaćeno na kraju polako nestanemo i prepustimo URI da vodi sve, da formira vladu po svom nahođenju a mi da budemo neka podrška koja je tu, a nije tu. Prošli smo mnogo toga ne samo u poslednjih 8 mjeseci nego godinama i decenijama unazad.

Podnešeno je mnogo žrtve i odricanja, borbe lične i kolektivne i u borbi protiv kriminala i svih nepočinstava, i u borbi za pitanja Srba u Crnoj Gori. Razumijem naše ljude koji ovih dana imaju za pregovaračkim stolom težak zadatak, ali zahtijevam od svih koji u ovim pregovorima učestvuju da se prestane sa odustajanjem od politike i programa Nove srpske demokratije.

Ozbiljan peocenat građana dao je povjerenje na ovim izborima upravo Demokratskom frontu i Novoj srpskoj demokratiji, može to nekome i da se ne sviđa, ali svako to treba da poštuje. Očekujem da vidim i čujem da je bar jedan politički zahtjev moje stranke prihvaćen, jer sve što je do sad stavljeno na sto bilo je dio programa URE!