Ruski ratni brodovi hitno poslati u pomoć tankeru u Indijskom okeanu

0
187
Russian warships sail on the Neva river during the Navy Day parade in Saint Petersburg on July 29, 2018. / AFP PHOTO / Kirill KUDRYAVTSEV

Vojni brodovi ruske Tihookeanske flote hitno su poslati u pomoć tankeru „Nju dajamond“ na kome je izbio požar u Indijskom okeanu, saopštio je Nacionalni centar za upravu odbranom Rusije.

„Odred ratnih brodova Tihooekanske flote koji čine veliki protivpodmornički brodovi ‘Admiral Tribuc’ i ‘Admiral Vinogradov’, veliki pomorski tanker ‘Boris Butoma’, a koji su planski prelazili u Andamansko more radi učešća u zajedničkim rusko-indijskim pomorskim vojnim vežbama ‘Indra nejvi’, poslati su u područje gde se nalazi tanker ‘Nju Dajamond’ (matična luka Panama) u Indijskom okeanu“, navodi se u saopštenju.

Ističe se da je brod, koji je plovio iz Kuvajta u Indiju, 180 milja udaljen od obale Šri Lanke.

Ruski vojno-diplomatski izvor je objasnio kako će ruski brodovi pomoći.

„Do tankera je ostalo još pet časova plovidbe. Cela posada, osim kapetana i još jednog mornara, nalazi se u spasilačkim čamcima. Ruski brodovi, koji su bili udaljeni osam sati plovidbe, mogu spasiti posadu tako što će ih ukrcati na svoje brodove sa mora“, rekao je on.

Takođe je dodao da je požar na tankeru izbio usled eksplozije.

Foto jutjub RT

Sputnik