Mitropolit Amfilohije: Izađite na izbore i glasajte za svetinje Božije, protiv bezakonika i bezakonih zakona!

0
179

Njegovo visokopreosveštenstvo Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije pozvao je danas sav narod da izađe na predstojeće izbore i 30. avgusta glasa za svetinje Božije, da glasa protiv bezakonika i bezakonih, lažnih zakona koji ovdje vladaju:

“Iako imam 82 godine, 52 svešteničke službe, nikada nijesam bio na parlamentarnim izborima do danas. Ali ovoga puta 30. avgusta ću izaći na izbore i pozivam i sve vas, sve Crnogoce da izađu na izbore i da, naravno, glasaju za svetinje Božije, za svetinju ljudskoga dostojanstva, za svetinju tvorevine Božije i za svetinje koje su posvećene živome Bogu na čelu sa ovom svetinjom koja je posvećena Hristovom Vaskrsenju. Gospod da blagoslovi sve vas i da se svi poklonimo svetinjama Božijim i jedinome Svetome koji je rekao: Budite savršeni kao Otac vaš koji je na nebesima. Da budemo sveti kao Otac nebeski, to je zvanje i prizvanje čovjekovo“, kazao je vladika Amfilohije.

Naglasio je da “zato mi hrišćani glasamo od pamtivijeka za vječno i neprolazno ljudsko dostojanstvo, za svetinju ljudskoga bića, za svetinju Božije tvorevine, za jedinoga Svetoga”.

“Zato treba izaći na ove izbore, da glasamo za te svetinje protiv bezakonika, protiv bezakonih zakona koji ovdje vladaju i lažnih zakona. U to ime blagoslov Gospodnji, na mnogaja i blagaja ljeta!”

Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije služio je danas, u 11. nedjelju po Duhovima, 23. avgusta 2020. ljeta Gospodnjeg, sa sveštenstvom Svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Na kraju Svete službe Božije protojerej-stavrofor Dalibor Milaković pročitao je Velikogospođinsku poslanicu Arhiepiskopa cetinjskog Mitropolita crnogorsko-primorskog g. Amfilohije.

 

Vesna Dević