TRAMP IMA DOBRU PRILIKU: Forsiraće da se reši problem oko KOSOVA

0
148

Bivši savetnik za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Donalda Trampa, Džon Bolton, izjavio je danas da će sastanak delegacija Beograda i Prištine 2. septembra u Vašingtonu, američkom predsedniku biti veoma dobra prilika za kampanju.

– Nadam se da će ovo pomoći u pregovorima (tzv.) Kosova i Srbije – rekao je Bolton.

On je rekao da je Sjedinjenim Američkim Državama u interesu da reše „sve preostale probleme“ na Balkanu kojih, kako kaže, i dalje ima u velikom broju.

– Mislim da nestabilnost izazvana nesposobnošću normalizacije odnosa između (lažnog) Kosova i Srbije daje Rusiji samo prostor da poveća tu nestabilnost – istakao je Bolton.

Bivši savetnik za nacionalnu bezbednost Donalda Trampa, koji je u julu rekao da su Beograd i Priština razgovarali o mogućnosti razmene teritorija naveo je da je u interesu Vašingtona da radi javno ili čak i iza zavese, kako bi sagledao mogućnost da Beograd i Priština krenu ka postizanju sporazuma.

Kako kaže, ako to radi Trampova administracija, onda on to pozdravlja.

– Pre nekoliko godina, bilo je vreme kada mislim da su ljudi bili optimistični da su lideri (tzv.) Kosova i Srbije nešto rešili, barem generalno. Mislim da je ovaj optimizam malo opao, ali da je u interesu SAD da, javno ili iza scene, rade na sagledavanju da li možemo da pomognemo ove dve zemlje ka postizanju sporazuma, mislim da je to itekako u interesu SAD i ako to radi američka administracija, onda im ja aplaudiram – zaključio je Bolton.

Tanjug