NE PADAJTE NA ZAPADNU PROPAGANDU: Evo koliko Lukašenko voli Srbe i Srbiju!

0
176

Demonstracije i previranja u Belorusiji podelila su i Srbe, od kojih deo sve glasnije podržava opoziciju, govoreći za predsedika Aleksandra Lukašenka da je autokrata i najveći diktator u Evropi, a da je njegova protivkandidatkinja na upravo završenim izborima Svetlana Tihanovska veliki demokrata.

Stvari naravno nikad nisu crno-bele, ali, vredi podsetiti da je predsednik Belorusije podržao Srbiju u više navrata, a više puta je posetio Beograd, gde je uvek iskazivao svoje simpatije prema državi i narodu Srbije. Lukašenko nam je davao podršku i kad nam je bilo najteže, jer je 1999. godine tokom NATO agresije posetio Srbiju, što nam je tada mnogo značilo.

Beograd i Minsk, na zvaničnom nivou, imaju strateške i savezničke odnose, a Belorusija je Vojsci Srbije donirala četiri polovna aviona MiG-a 29, koji su remontovani po povoljnim cenama.,

I dok Tihanovska zajedno sa svojim mužem veliča veliku Albaniju i OVK, danas, kada je njemu teško, naša je dužnost da podršku Aleksandru Lukašenku uzvratimo.

Intermagazin