Korona zvona kovidiotima zvone fajront

0
285
Photo by Pixabay from Pexels

U ovo doba godine, kod nas u Sremu zvona su se uvek češće čula nego inače. Ne zbog korone,letopisi šorova ne pamte takvu boleštinu čak ni sličnu budalaštinu.

Nego zbog grada, zbog leda.

Kako bi se nad selom i poljem namrčilo nebo crvenjak bi skakao na toranj i besomučno vuko onu užad da je sva ravnica ječala.Zvuk koji se kružno širio atarom peo se u nebo i razgonio crnilo sve dok sunce ne bi sinulo.

Dobro, nije baš bilo uvek 100 odsto uspešno. Dešavalo se da led bude ”jači” i da ”obere bostan i kukuruz. Ali obzirom i da će buduća korona vakcina od 50 odsto biti privatljiva ”svetu” Sremska zvona zaslužuju da uđu kao uvod u priču.

A Školska pre svega.

Vreme je da im odzvoni

Kada se od 15 avgusta do 15 septembra začuje školsko zvono u 105 zemlja sveta gde prema podacima UNICEF 1.058.547.236 đaka nalazi na Korona-odmoru odzvoniće i Kovidiotima.Ulazak đaka u učionice do smrti plaši Kovid ”nauku i struku” jer bi se po prvi put i sama našla pred proverom svog znanja da je virus poguban baš za svakog .

A učenici opet, moraju u škole.

Jer, svaka analiza urađena od proleća do juče pokazuje da je učenje na daljinu,preko TV ili interneta-bilo katastrofa.Prvi je pisao

Val Stret Žornal od 12.jula pod naslovom”Rezultati za daljinsko učenje: nije funkcionisalo“.Između ostalog primećuju; „Na mnogim mestima puno studenata se jednostavno nije pojavilo na mreži, a administratori nisu imali način da pronađu…. Kada su studente i đake u julu testirali šta su naučili preko mreža u prolećnom semestru,ispostavilo se da su i najbolji američki đaci sa znanjem bili 30 ispod proseka-piše ista novina.

Sem logike i statistika Kovid 19 u SAD govori u prilog”ljudskog” školovanja.

Zvanično u demografskom dobu od 0 do 14 godina tri puta više američke dece umrlo je od gripa (101) u poređenju sa KOVID-19 (31) u periodu od fabruara do kraja jula 2020.Takođe uporedni podaci iz Švedske i Finske pokazuju da između Štokholma čije su škole radile normalno i Helsinkija gde su đaci bili u ”pritivoru”u nivou obolevanja nije bilo razlike .Na Islandu su radili sekvneciranje zaraze pokušavajući da utvrde da li se dogodilo da zaraženi đak razboli roditelje i nisu našli takav slučaj.

 

Ne predaju je se ni Kovidioti. Prošle nedelje u Americi pet dana na glavnim medijima je išla priča o sedmogodišnjaku, najmlađoj žrtvi Sars-kov 2 sve dok se petog dana u Savani u Džordžiji u rodnoj kući preminulog nije pojavio lokalni novinar da ispriča”nesreću”iz prve ruke.

Umesto toga, Amerika je saznala kako se dečak sa korona virusom okliznuo u kadi i fatalno udario glavu.

Porodična nesreća bila zloupotrebljena od strane Kovid-protonamesnika koji su danima uspaničnim roditeljima ”guslali” kako ni deca kao ni bake, nisu sigurna od boleštine.

Masken knapfalcen o klin

Takođe druge nedelje avgusta vodi se i žestok rata između protagonista nauke ”masken knapfalcen” i ljudskih nauka. Tri vodeća skandinavska lekara profesor Hening Bundgard, Tamara van Ark i Anders Tegnel (iz ovog drugog ešalona )pozvali su građane Danske,Švedske i Holandije ”da okače nanjuškice o klin” čak i u javnom prevozu jerbo nema podataka da ”knapfalcen” imaju zdravstvenu ulogu.

Tri doktora podsećaju na Hipokrata i njegov osnovni postulat lečenja ”da tretman pre svega ne sme da naudi zdravlju pacijenta”.

Nošenje maski jedino je sigurno-to može.

Kada je u pitanju spasonosna vakcina zasad se zna samo da su je recimo kupili Evropljani oko 600 miliona doza ali nije poznato od koga i po kojoj ceni. NVO ”Građanska inicijativa“ iz Brisela obavestila je javnost 26. juna da je Evropska komisija sa sedištem u Briselu”preuzela na sebe hitnu obavezu za nabavku koronavirusne vakcine, bez ikakve transparentnosti i da je ”prema izveštaju u časopisu L’Eho od 11. juna, već zaključila ugovore o kupovini cepiva sa nekoliko farmaceutskih kompanija sa ciljem da „što brže vakcinišu celokupno evropsko stanovništvo.“ Komisija je navela da planira da nabavi 300-600 miliona doza za obaveznu vakcinaciju građana EU.NVO iz Brisela se 24 juna obratila EK sa zahtevom za obelodanjivanje svih ugovora o nabavci vakcine protiv koronavirusa ali odgovora nema.

Korona ”prljavi ples” dobija dinamiku i na”mrežama”.Vlasnici platformi od Jutjuba do Fejsbuka,Tvitera i sličnih koji od marta i katančenja inkasiraju po 150 milijardi dolara ličnog bogatstva na mesečnom nivou ”odrešili” su svoje mrežne kerbere istine koji skidaju sa ”zidova” sve što miriše na kinin odnosno hidkosiklorokin.

Trenutno najzanimljivija rasprava oko istinitosti i laži vodi se sa Evropskim patolozima koji su 3.maja na video konferenciji koju je sponzorisala vakcinaška Astrazeneka izneli ”čudnu tvrdnju” da od korone niko nije umro!? Doveli su u pitanje postojanje antitela na Kovid-sars 2 kod preminulih jer ih nisu pronašli u tkivu preminulih tokom obdukcija. Prema patolozima , korona nije novi virus a možda nije čak ni virus jer ne ostavlja tragove na žrtvama. Panika u Kovid štabovima je ogromna.

Povratak korona isteranih

Čak 1,058,547,236 đaka čeka povratak u školu Prema UNESCO-u, taj broj predstavlja 60,5 posto svih učenika širom sveta,.Situacija se nešto popravila u odnosu na mart kada je 1.4 milijarda učenika isterano iz klupa.

Zasad izvesno je da Nordijske zemlje nameravaju da škole otvore u potpunosti baš kao i Nemačka,delom Francuska čak cela Britanija.Iza svih ovih državaa stoje ozbiljne studije urađene u letnjim mesecima sa procenama rizika po zdravlje đaka i profesora .Skandinavci su se oslonili na iskustvo Švedske,Drezredenski institut je radio procenu za nemačke učenike, a Institut Luj Paster za Francuze.

In4s je pisao o tome ali samo da navedemo zaključak svima poznatog Instituta Luj Paster:

Zaražena deca ne šire virus na drugu decu, nastavnike ili administratore.

„Glavni nalaz je da zaražena deca nisu virus proširila na drugu decu ili na učitelje ili drugo školsko osoblje … nije bilo sekundarnog prenošenja virusa na drugu decu u školi, niti od dece do nastavnika.“

Iznenađujući podatak je da deca i studenti u Njujorku bez ostatka kreću u škole i to na zahtev guvernera Kuoma čoveka koji donedavano važio za Kovid gurua.

Dvojica najmoćnijih demokrata države Njujork Endru Koumo i Čak Samer čvrsto su stali iza ponovnog otvaranja škola oštro se suprostavljajući zahtevima sindikata učitelja. Za razliku od njih, aktuelni car Korone, kalifornijski guverner Gejvin Nevsom i Grečen Vitmer iz Mičigena ponašaju se kao vlasnici života građana svojih država i dok nanose neviđenu štetu za to okrivljuju predsednika Trampa.

Kalifornija u redovima za koronastipendije

Kalifornija i Merilend su sa katančenjem dece otišli najdalje .Lokalni zdravstveni Bog i batina Okruga Moko (milion stanovnika u Merilendu), Travis Gejsl prošlog petka objavio je da će kazniti sa 5.000 dolara i zatvorom do godinu dana nastavnike koji do 1. oktobra uđu u škole.Pozivajaću se na ”struku i nauku”kao na Boga i Bibliju tvrdi da je osam zaraženih na milion građana”previše (0,000008%).

Još luđa priča stiže iz Okruga Alemeida u Kaliforniji koja je ove nedelje odobrila pilot program kojim uspostavlja stipendiju od 1.250 za one koji se testiraju pozitivno na koronavirus.Na njima je samo da ostanu kod kuće i izoluju se!?

Okrug je izdvojio 10 miliona dolara za ovaj program stipendija čiji je cilj da se normalnost nikada ne vrati.

Srpsko bostonski model osrednje korone

Čuveni doktor koji to nije, Tedros namesnik SZO bi rekao: Testitaj testiraj testiraj, Tragaj tragaj tragaj a u ponedeljak prošli ,na konferenicji u Ženevi i Uništi,uništi uništi.Navodno mislio je na virus mada,znajući”eksperta”- namera je sumnjiva.

U našoj zemlji u škole i na fakulete, prema zadnjim informacijama ići će se ”srednjim putem”.Tzv. Bostonski model podrazumeva dva dana u školu tri dana od kuće pred TV ekranima.Ispiti se polažu pred profesorima.

U Korona poplavi Srbija uočljivo pliva sredinom,maticom gde je zasad najsigurnije.Doduše, tužno je gledati pametne lekare kako savetuju ljude da će ih maska spasiti od zaraze a da će im vakcina vratiti normalnost .

Nikada nije bilo do maske ni do vakcine.

Đorđo Agamben italijanski filozof a naš savremenik zgrožen što će u Italiji većina studentske nastave ići ”onlajn”kazao je”:Da se razumemo ovo je politička za zaraza”

Fidrih Niče je ostavio misao: ”Sve što je duboko voli maske”

Duboka država je oduvek bila dubok problem.

Maske su u Francuskoj već obavezne u svim zatvorenim javnim prostorima – uključujući i unutar turističkih atrakcija poput Louvre i Ejafelove kule. I širom zemlje, više od 1.000 gradova i gradova je propisalo zko kako sme da hoda pojedinim ulicama i četvrtima. Glavna meta pravila su mladi ljudi koji se okupljaju da uživaju u odmoru i suncu-preneo je Frans pres minule subote.

– Maske su korisne u korona zarazi sve dok verujemo da jesu, čak i ako su zapravo besmislene. Ako ne nosite masku,drugi vas vide kao bezobraznog provalnika u njihov svet maskirane sigurnosti . Ako nosite masku, mnogi vas gledaju kao drhtavu ovčicu čiji su mozak ”nauka i struka” gadno pričepili.Stvar je postala skoro plemenska a nošenje ili nenošenje maske je oznaka kom taboru pripadate- ovo je siže traktata o maskama prof. Dejvida Abramsa, kliničkog psihologa i profesor društvenih i nauka na Univerzitetu za globalno javno zdravlje Njujorka.

Skandinavcima se smučili koronaši

I dok se vrhunski svetski medicinski stručnjaci ne mogu odlučiti da li maske pomažu u smanjenju širenja KOVID-19 ili samo pogoršavaju stvari profesori Hening Bundgard, Tamara van Ark i Anders Tegnel u poredak slobode uveli su Švedsku Dansku i Holandiju a Finska i Norveška prate ali se njihova struka javno ne oglašava(da ne ispadne da podržavaju Trampov stil).

Na kritiku ”svojih briselskih medija” da „Čitav svet nosi maske za lice, čak i Donald Trump“ dok Dancima njihov lekari to ne preporučuju prof. Hening Bundgard, glavni lekar u danskom Rigshospitalu je odgovorio:

„Sve ove zemlje koje preporučuju maske za lice nisu donele svoje odluke zasnovane na novim istraživanjima“ .Tako što ne postoji.

Holandski zvaničnici za javno zdravstvo nedavno su objasnili zašto ne preporučuju maske.

„Sa medicinskog stanovišta, nema dokaza o medicinskom efektu nošenja maski za lice, tako da smo odlučili da ne namećemo nacionalnu obavezu“, rekla je ministarka medicinske nege Tamara van Ark.

Maske za lice na javnim mestima nisu potrebne na osnovu svih trenutnih dokaza“, rekao je Koen Berends, portparol Nacionalnog instituta za javno zdravlje i životnu sredinu u“Holandiji .

”Nema koristi i čak može biti negativnog uticaja.“

U Švedskoj, službenici javnog zdravlja kažu da ne vide „smisla“ u zahtevanju pojedinaca da nose maske.

U Švedskoj ne nosimo masku za lice, čak ni javnom prevozu“,kazao je dr Anders Tegnel čovek koji je svoje sunarodnike uveo u dane bez zaraze i smrti.

Ka kraju jasno je.Katančenje sveta nikada nije bilo zbog pandemije. Kovid19 je bio izgovor.Teško je zamisliti okrutniji napad na ljudsku zajednicu nego podmuklo sprečavanje kontakta između ljudi. Šta znači kućni pritvor, plus prinudno nošenje maski, plus naređenje da se zadrži razmak od dužina tela prema bližnjem, Zaraza nije virusna već politička-što reče onaj pametni Italijan.

In4S