Marković izjavom o svetosavlju jasno poručio da ako DPS pobedi na izborima – neće postojati pravoslavlje u Crnoj Gori!

0
205

Jučerašnja šovinistička izjava premijera Crne Gore Duška Marković u kojoj je poistovjetio fašizam i svetosavlje, naišla je na reakcije fejsbuk zajednice.

printskrin

Draga gospodo, ova fukara vam jasno poručuje zbog čega se mora izaći na izbore. Skinuti ih olovkom, pa ako opet pokradu, skidati ih i vilama ako treba! Ako se ne izađe masovno i ne glasa protiv ove ološi, jasno je da će se nastaviti sa progonom pravoslavlja!„, napisao je na svom profilu Duško Gošnjić.

Reakciju na pomenutu izjavu imala je i mim zajednica.

Fotografija korisnika MIMistarstvo onostranih poslova
foto: Fejsbuk satirična stranica „MIMistarstvo onostranih poslova“

Malo koji režim je ovako iskren u predizbornoj kampanji. Rijetko ko ima petlju da 80% svog stanovništva, svojih potencijalnih glasača, nazove fašistima. Jer ako svetosavlje i antifašizam ne mogu zajedno, kako to tvrdi vlada na svojoj zvaničnoj stranici, onda svetosavlje za njih jeste neka vrsta fašizma. A to u 21. vijeku znači samo jedno: treba ga staviti van zakona. Na opoziciji i crkvi je da u narednih mjesec ipo svakom čovjeku, ali svakom, i onom u najzabačenijoj selendri, koji nema ni internet ni televiziju, učine jasnim da ako DPS pobijedi na ovim izborima, pravoslavlje u Crnoj Gori neće više postojati. Za sad to radi samo crkva, Amfilohije ih gazi izjavama đe otvoreno sugeriše ljudima za koga da ne glasaju, stari vuk će to intenzivirati kako se izbori budu bližili, ali opozicija kao da još ne shvata da joj je Mitropolija dala asistenciju za zicer. Pitanje crkve je centralno pitanje ovih izbora, ako opozicija dozvoli da ga preklope ekonomske teme i korupcija neće biti sreće jer ti problemi postoje decenijama i još nisu mobilisali dovoljan broj glasača za smjenu režima. Ali pitanje crkve ima taj mobilizatorski kapacitet. Ovo je narod koji na pomen Sv. Vasilija ko iz topa dodaje: Slava mu i milost. Igrajmo taj tango„, objavio je na svojoj stranici, na internetu poznat kao jedan od mim-serdara, MIMistar.

IN4S