LAVROV: NATO avioni prenose čudan tovar iz Avganistana!

0
165

Rusija insistira na tome da se ispitaju izveštaji o mogućoj upotrebi NATO aviona za promet droge iz Avganistana, izjavio je u petak ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov za rusku medijsku agenciju Tass.

„Mi i dalje dobijamo izveštaje, uključujući i preko masovnih medija, da je krijumčarenje opijata organizovano iz Avganistana u druge zemlje, uključujući Evropu, uz upotrebu vojnih aviona NATO koalicije – rekao je on tokom međunarodnog onlajn foruma “Primakov Readings”.

„Ne možemo 100% da potvrdimo ove izveštaje, ali dobijamo ih prečesto da bismo ih ignorisali. Ako su se vojni avioni koristili nad Avganistanom, oni mogu biti samo NATO-ove letelice, a takve letove su mogle da obavljaju samo vojska ili specijalne službe. Naravno, takve informacije treba da se istraže, pre svega u Sjedinjenim Državama“, naglasio je Lavrov.

Prema ruskom diplomati, istraga je potrebna i u zemljama NATO članica.

„Posmatrajući apsolutno pouzdane činjenice, možemo reći da je tokom 20 godina prisustva Amerike i koalicije u Avganistanu transfer droge iz te zemlje višestruko porastao. Ni SAD, ni ostale članice koalicije nisu preduzele ozbiljne mere da zaustave proizvodnju opijata u Avganistanu“, dodao je Lavrov.

Webtribune.rs/ TASS