Pomolimo se za ozdravljenje protojereja Nenada Stojšića

0
1639

Braćo i sestre, poštovani prijatelji!

Molimo Vas da pomenete u vašim molitvama Gospodu našeg protojereja Nenada Stojšića , uglednog i veoma poštovanog sveštenika koji je bezbrojnim ljudima pomogao u nevolji i koji je sebe potpuno predao drugima. Nažalost, otac Nenad je oboleo od podlog koronavirusa. Namojte da vam bude teško, makar jednu malu molitvu uznesite Gospodu za oca Nenada.

Naši novinari kontaktirali su oca Nenada i pitali kako se oseća i koja je njegova poruka narodu.

Svako dobro od Gospoda i zdravlja svome narodu želim – ističe protojerej Nenad Stojšić. Draga braćo i sestre molim vas i apelujem da najozbiljnije shvatite ovaj zlokobni virus koji razara zdravlje našeg naroda. Mnogi smo potcenili ovaj virus misleći „neće mene“. Obraćam vam se sa očinskom ljubavlju i bratoljubivo vas molim da ne pravite grešku, da nosite maske i budete na preporučenoj udaljenosti od sagovornika. Budite obazrivi, budite savesni i vodite računa da se adekvatno zaštitite jer tako čuvate i sebei bližnjeg svog. Draga braćo slušajte savete lekara, oni znaju kako da sačuvamo i svoje zdravlje naših bližnjih – ističe otac Nenad Stojšić.

Ovom prilikom od srca bih se zahvalio svim lekarima, sestrama i medicinskom osoblju i svim divnim i požrtvovanom ženama koje brinu o higijeni bolničkih ustanova. Istakao bi veliku požrtvovanost, zalaganje i brigu i napor za sve građane Novog Sada koji pokazuju gradonačelnik Miloš Vučević i premijer Igor Mirović, kao i ministar zdravlja Gojković i direktor Doma zdravlja doktor Bojat. Posebno se zahvaljuje doktorski Turlakov, načelnici Infektivne klinike čiji podvig je ravan najvećim herojima. Do sutra bi mogao nabrojati divne lekare i medijski osoblje ali neće mi zameriti jer ih pominjem u molitvama Gospodu svaki dan – napominje otac Nenad Stojšić.

Za kraj želim da pošaljem poruku mira, tolerancije, smirenosti i blagočestivosti. Dok vlada ova pošast korona virusa nema mesta za političke sukobe, za građanske nemire, svi nosimo isti dres a to je dres Srbije i Jristoljubivig naroda srpskog. Srbi imaju velikog neprijatelja u koronavirusa i svi moramo da se saberemo da ga pobedimo! Daj Bože da se složimo, obožimo i i umnožimo! – zaključuje protojerej Nenad Stojšić.

MOLITVE ZA BOLESNE (Izvod iz Velikog trebnika, bez delova koje govori sveštenik)

Slava Tebi Bože naš, slava Tebi! Care nebeski, Utešitelju, Duše istine, koji si svuda i sve ispunjavaš, riznico dobara i davaoče života, dođi i useli se u nas, i očisti nas od svake nečistote i spasi, Blagi, duše naše.
Sveti Bože, sveti Krepki, sveti Besmrtni, pomiluj nas (tri puta) Slava Ocu i Sinu i Svetome Duhu, i sada i uvek i u vekove vekova. Amin.
Presveta Trojice, pomiluj nas; Gospode, očisti grehe naše; Vladaru, oprosti bezakonja naša; Sveti poseti i isceli nemoći naše, imena Tvoga radi.
Gospode, pomiluj! (triput) Slava Ocu i Sinu i Svetome Duhu, i sada i uvek i u vekove vekova. Amin.