Ruski fitoterapeut dr spec Sergej Valerevič Korepanov je patentirao lečenje i preventivu kancera lekovitim biljem

0
327

Pored konvencionalnog načina lečenja, operacije i hemoterapije, lekovite biljke su odličan dopunski način da se ojača organizam i zaštite ostali organi kako ne bi došlo do nuspojava.

Dakle, lekovito bilje uz tradicionalne metode lečenja teških oboljenja zajedno su dobitna kombinacija u prevenciji i izlečenju.Čuveni ruski fitoterapeut dr spec Sergej Valerevič Korepanov je patentirao lečenje i preventivu kancera lekovitim biljem.

– Organizam je u proleće i jesen slabiji, a tumor se razvija upravo u vreme kada čoveku padne imunitet i naš zadatak je tada sprečimo razvoj tumora i to biljkeama – kaže Korepanov.

Veliki je pristalica i preventive ismatra da je 50 odsto osnove za oboljenja čini loša ishrana. On tvrdi da visokorazvijene zemlje ne obraćaju mnogo pažnje da u organizam unose vlakna, koja prazne creva, pa je procenat obolelih od raka debelog creva visok.

Zanimljivo je i da u jugoistočnoj Aziji, upravo zahvaljujući vlaknima u ishrani, nema mnogo obolelih od raka creva, ali je zato visok procenat kancera želuca. Razlog je prekomeran unos ljute hrane.

Ukoliko do oboljenja dođe, konvencionalne metode su nezamenljive, a lekovite biljke mogu da pomognu u izlečenju. Kancer se odstranjuje hirurškim putem ili hemoterapijom, a organizam se ojačava biljem.

– Doktori nemaju iskustva sa fitoterapijom i zaboravljaju na tu komponentu lečenja, a u Rusiji se koristi bilje jer eliminiše posledice terapije zračenjem, pa sa primenom biljaka se počinje odmah, pre lečenja – ističe Korepanov.

Recimo, u slučaju raka grliča materice fitoterapija se koristi da zaštiti ostale organe poput mokraćne bešike, bubrega i creva. Pacijenti koji se leče fitoterapijom nemaju nus pojave kao što su upale i cistitisi.

Sedam recepata za dug život:

  1. Kaša bilo koje žitarice.
  2. Amarant se u Srbiji smatra korovom (listovi liče na krompir), a naučnici smatraju da je to hrana budućnosti. Naime, hemijski sastav zrna je hranljiviji od pšenice ili pirinča. Problem je mala veličina semena koja se teško skuplja, ali za ličnu upotrebu, kao dodatak hlebu, amarant je izvor zdravlja.
  3. Kora vrbe sadrži sastojak koji je odlična za čir na želucu.
  4. Beli luk je za muške probleme, kao i arteroskrelozu .
  5. Od biljaka koje smo dobili sa tuđih područja kurkuma je jedna od najzdravijih.
  6. Đumbir treba koristiti za, praktično, svaku vrstu bolesti.
  7. Mićurin je vrsta kivija koja je prepuna vitamina C. Ko može da nabavi ovu vrstu aktinidije obezbedio je zdravlje.

Ko je Korepanov?

Dr Sergej Valerevič Korepanov doktor medicinskih nauka, onkolog ginekolog, fitoterapeut jedan od najcenjenijih stručnjaka iz ove oblasti dolazi iz altajskog grada Barnaul, gde više od 25 godina vodi medicinski centar „Alfit“.

Ruski travar/Intermagazin