Teror u Crnoj Gori: Granica uma

0
142

Piše: Mišo Vujović

Pomera li to vlast u Crnoj Gori granicu mozga i razuma. Kome to čistite prostor od pravoslavlja!? Za čiji račun rušite bogomolje zbog kojih generacije vaših predaka ginuše od Skadra i Fundine, Krusa i Martinića, Grahovca i Vučjeg dola, Glasinca i Mojkovca…

Da ne nabrajam njihovu golgotu kroz vašu ogoljenu sramotu!

Koliko čovek može postati uzvišen u velikom delu još više je obogaljen u ogledalu sopstvenog nepočinstva.

Nijeste vi, tamo vi, udarili na mitropolita Amfilohija i Srpsku crkvu, već na sopstvene pretke,ognjišta, tradiciju i istoriju. Na sve što nikada niste mogli doseći. Takvima kao što ste vi Njegoš je posvetio jevanđelje slobode “Gorski vijenac”, poručujući vam:

“Bog vas kleo pogani izrodi kuda ćete s’vjerom prađedovskom, su čim ćete izać pred Miloša i pred druge srpske vitezove.”

Sramno je što prosveta u Srbiji “ćuška” kroz nastavni program Desanku Maksimović, ali to što vi uporno depilirate Njegoša je svetogrđe. I ne samo njega.

“Nekad je Crna Gora bila srpska Sparta: u njoj je definisan moral epskog patrijarhalnog Srpstva. Zar bismo imali samosvesti bez Njegoševog “Gorskog vijenca”, bez “Primjera čojstva” i junaštva” Marka Miljanova, bez “Onamo namo”, Nikole Petrovića. Današnji anti Srbi u Crnoj Gori pravi su nikogovići jer se odriču sebe i svojih herojskih predaka. Zar treba isticati kakvo je to samoizdajstvo, gore od davnašnjeg turčenja”, napisao je u prvom broju “ Principa”, akademik Dragan Nedeljković.

Rušenje konaka danas u Ulcinju

Nema većeg usuda od brisanja pamćenja i mutacije identiteta!?

Ko se proslavio rušeći Božije hramove!?

Krenuli ste sa manastirskim konakom u Briskoj gori kod Ulcinja. Niste svesni u šta se upuštate i gde ćete završiti.

Gospodar se hvali da je ateista, Hitler da imao šest divizija esesovaca ravnodušnih prema religiji. Nacisti su želeli da hrišćanske obrede i simbole zamene svojim, čak su na venčanjima i pogrebima kao obavezne uveli nacističke rituale. I jedan i drugi stvarali su nacionalnu crkvu.

Šta sada radi vlast u Crnoj Gori?

Crtate li ponovo granicu, kao prema Metohiji!?

Hoćete li i Rumiju da obezglavite kao što ste pretke obeščastili i Lovćen razvladičili i osakatili?

Brata tlačite a pred tuđinom klečite.

Albanska zastava vam postade alaj barjak dok svoju trobojku hapsite i spaljujete.

Niste vi rat objavili Srbima, već precima i Bogu. Sebi i sopstvenom potomstvu.

Šta vam je naum?

Da pamćenje preorete i posejete klicu usuda izgnanika iz sopstvene kože. Da se “branite” mržnjom i rušenjem svega što će vas podsećati na izdaju!?

Gradite identitet uništavajući njegove simbole.

Menjanje svesti, kulturnog modela, genetskog koda naroda, stvaranje novog čoveka utemeljenog na lažnim vrednostima samo je rastakanje i put u nestanak i onako čileće ili nestajuće supstance.

Razum ste pohlepom izgubili, a lihvarska glad vam je i ono malo obzira progutala.

In4s