Policija svešteniku lupala u zoru na vrata, uplašila decu: Narod se okuplja u Ulcinju

0
234

Sveštenik Siniša Smiljić iz Ulcinja, koji je saslušan u policiji zbog litije u Baru, ispričao je da mu je policija u zoru lupala na vrata i uplašila decu. On je pozvao narod, koji je počeo da se okuplja u Ulcinju, da podrže sveštenike koje policija saslušava.

Otac Siniša Smiljić iz Ulcinja kazao je da je policija jutros u 5 sati došla na vrata njegovog doma kako bi skupljala informacije povodom litije u čast Svetog Jovana Vladimira koja je održana juče u Baru.

On je došao ispred hrama Svetog Nikolaja u Ulcinju gdje se okuplja vjerni narod iz Ulcinja u namjeri, kako je kazao, da „podrži našu Svetu crkvi i Mitropoliju koji žele da se izbore protiv nepravde“.

„Sada je momenat da pokažemo ko želi da da podršku svetinji istini i pravdi i da dođe ovdje kod hrama. Veoma je važno napomenuti da vlast sprovodi dvostruke aršine“, kazao je otac Smiljić i podsjetio da je i sam nedavno bio pritvoren.

„Svi znate za moj slučaj kada sam bio pritvoren na dva dana, i kada sam platio najveću drakonsku kaznu koja je bila u protekla tri mjeseca vezano za koronu i mjere ograničenja kretanja. Ta kazna je bila 4.500 evra. Rečeno mi je: ili plati ili ćeš mjesec dana boraviti u istražnom zatvoru „, kazao je Smiljić

On je kazao da ga je crnogorska policija jutros kao najgoreg kriminalca privela u 5 sati na pravdi Boga.

„Bojim se da neće tek tako proći ova nepravda koja se sprovodi nad SPC u Crnoj Gori i nad svim onim što je srpsko i koja želi da se zatre srpsko ime. Ovo je obračun sa Mitropolijom koja je iznjedrila Crnu Goru i koja sve što vrjedi u Crnoj Gori ona je dala, a to je – Sveti Vasilije, Sveti Petar Cetinjski, Sveti Arsenije; Sveti Jovan Vladimir i svi ovi divni hramovi, manastiri, monaštvo i naš divni mitropolit Amfilohije“, poručio je sveštenik Smiljić.

 

Sputnik