Ruski analitičar predvideo Putinovu budućnost: Vladaće još 15 godina

0
176

Ruski predsednik Vladimir Putin nastaviće da vlada zemljom i posle 2024. Ovu prognozu izneo je politički analitičar Oleg Matvejčev.

Vladimir Putin biće na vlasti još 10-15 godina, veruje stručnjak. To međutim ne zavisi od toga da li će političar ostati u predsedništvu posle 2024. godine: možda neće zauzeti zvanično mesto, ali njegova reč će i dalje biti presudna, siguran je politikolog.

Ruski lider će prepustiti upravljanje Rusijom tek oko 2036. godine, veruje Matvejčev. “Doćiće drugačija ličnost, vodiće se drugačija politika”, rekao je stručnjak.

Do tada, svet će se drastično promeniti, siguran je politikolog. Predviđa propadanje Sjedinjenih Država u ekonomskom ratu s Kinom i pomeranje Evrope u rusku sferu uticaja.

Amerika će biti pođednako loša i ako Donald Tramp ostane na vlasti i ako ga zameni Džo Bajden, koji pati od neizlečive bolesti.

S obzirom na napetu situaciju u društvu, epidemiju koronavirusa i ekonomske probleme, Matvejčev nije isključio mogućnost da Sjedinjene Države u svom sadašnjem obliku ne prežive naredne predsedničke izbore.

Evropa, koja ostaje bez zaštite, naći će zaštitnika u Rusiji, veruje stručnjak. Predvideo je ekonomski prosperitet Rusije – priliv novih tehnologija, kadrova i investicija.

Podsetimo, Rusi moraju da glasaju za izmene Ustava. Jedna od stavki resetuje predsedničke uslove Vladimira Putina. Prema Levada centru, više od 50 odsto građana želi da ga vidi kao sledećeg šefa države.

Webtribune.rs