TVITER (SOROŠ) UDARIO NA TRAMPA On zapretio gašenjem svih mreža zbog cenzure

0
160

Predsednik SAD Donald Tramp zapretio je da će ugasiti sve društvene mreže ukoliko platforme budu nastavile da cenzurišu objave konzervativaca

Tviter je prvi put pozvao korisnike da provere podatke u tvitovima koje objavljuje američki predsednik Donald Tramp, koji je nakon toga ocenio da se Tviter meša u američke predsedničke izbore i guši slobodu govora.

Tramp se na Tviteru oglasio nakon što je ta mreža obeležila njegov tvit i naglasila da treba proveravati informacije koje objavljuje.

Naime, ovo je prvi put da je Tviter pozvao korisnike da provere podatke u tvitovima koje objavljuje američki predsednik.

Tramp je nakon toga ocenio da se Tviter meša u američke predsedničke izbore i guši slobodu govora.

Paradoksalno, Tviter je odlučio da trenira strogoću na osobi kojoj bi trebalo da dodeli priznanje – Donaldu Trampu. Jer, predsednik SAD je, možda više no iko, doprineo popularizaciji Tvitera, što zahvaljujući originalnosti i važnosti svojih objava, što brojem pratilaca, kojih je više od 80 miliona.

Još jedan paradoks – Tviter nije upozorio Trampa kada je koristio prizemniji rečnik, vređajući i žene, poput novinarke njemu naklonjenog „Foks njuza“ Megin Keli, koju je preko ove društvene mreže vređao na seksualnoj osnovi skoro godinu dana. Takođe, nije upozorio korisnike kada je možda najkontroverzniji predsednik u američkoj istoriji optužio Kinu za „masovno ubistvo“, jer, navodno, nije na vreme reagovala na epidemiju korona virusa.

Tviter je odlučio da je Tramp „prekardašio“ kada je izrazio sumnju u legitimnost glasanja na predstojećim predsedničkim izborima putem pošte. Američki predsednik je u svojim objavama ustvrdio da bi glasanje putem pošte bilo u značajnoj meri nepošteno“ i da može da rezultira „nameštenim izborima“.

Ispod Trampovog tvita, naime, Tviter je upozorio čitaoce da provere činjenice o glasanju putem pošte i usmerio ih na stranicu na kojoj se Trampove tvrdnje o glasačkim listićima opisuju kao „nepotvrđene“, odnosno na stranice televizije Si-En-En i lista „Vašington post“, medija koji su prilično nenaklonjeni šefu Bele kuće.

Inače, mreže Tviter i Fejsbuk prethodnih meseci, naročito od početka pandemije korona virusa, cenzurišu sve antiglobalističke objave, kao i medije koji pišu o negativnim posledicama obavezne vakcinacije, o štetnosti 5g mreža, o nasilju migranata… Na listi antiglobalističkih i Soroš ekipi nepoželjnih medija, čije se objave uopšte ne vide ili ih vidi zanemarljivo mali broj korisnika, od pre dva, tri meseca se nalazi i Srbin.info.

Srbin.info