Posle kontramera Srbije milogorci povukli neverovatan potez

0
209

Premijer Crne Gore Duško Marković promenio je mišljenje pa je tako danas izjavio da se raduje dolasku Srba u Crnu Goru.

Odluka o tome sa kojim će državama biti otvorene granice, a koju bi u četvrtak trebalo da donese Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti, biće zasnovana na epidemiološkim standardima, izjavio je danas premijer Crne Gore Duško Marković.

On je istakao da u toj odluci neće biti nimalo politike.

– Naš je cilj zdravlje, a ne samo ekonomija. Moramo se otvarati, moramo razmišljati o ekonomiji, ali uvek nam u fokusu mora biti zdravlje stanovništva. Ovde ne stanuje politika, nego stanuju zdravstveni standardi. Radujemo se uspehu svake države koja ostvari taj rezultat i Crna Gora ce spremno i sa zadovoljstvom dočekati sve građane svih država u okruženju i ostalih koje budu uspele taj standard da ostvare – rekao je Duško Marković, odgovorajući na pitanja novinara u Skupštini Crne Gore.

On je dodao da se Srbija uspešno nosi sa epidemijom i u Vladi se nadaju da će se to desiti brže nego što standardi govore.

– U tom trenutku mi ćemo biti otvoreni za srpske državljane. Oni su, ako žele, dobrodošli u Crnu Goru – kazao je Marković.

Pre dva dana premijer Crne Gore najavio je da će od 1. juna Crna Gora otvara granice sa državama u kojima je najviše 25 obolelih na 100.000 stanovnika, odnosno sa Hrvatskom, Slovenijom, Austrijom, , Nemačkom, Poljskom, Češkom, Mađarskom, Albanijom i Grčkom.

Intermagazin