Lider Srba očitao lekciju života crnogorskom premijeru!

0
197

Predsjednik DNP-a i jedan od lidera DF-a, Milan Knežević, po prvi put u istoriji crnogorskog parlamentarizma – sa nonogicom, upitao je premijera Markovića koliki iznos su Milo, Aco i Blažo Đukanovići, i Ana Kolarevići donirala građanima za borbu protiv korone.

A, sudeći po odgovoru premijera, odgovor je – 0 (nula!!)

Knežević je istakao i da režim konstantno izmišlja vidljive i nevidljive neprijatelje, spoljnje i unutrašnje elemente i protivnike nezavisnosti, iako i na relevantnim svjetskim adresama znaju da su jedini istinski protivnici nezavisnosti CG upravo predstavnici vlasti.

A onda se osvrnuo i na Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

„Dobri poznavaoci Biblije smatraju da je bitka Sudnjega dana počela 2019, i u pravu su, počela je 27. decembra baš u Crnoj Gori, kada ste zajedno sa četiri jahača apokalipse udarili na naše duhovno nasljeđe“.

Ocijenio je da Crna Gora propada, a da je DPS najveća pandemija koja je zadesila zenmlju.

„Stvarajući privatnu državu stvorili ste ambijent u kome svako malo inficirate Ustav, kao što ste to uradili prije 2 mjeseca. Ako ste u nečemu lider na svijetu, to je po broju uhapšenih građana – toliko nisu hapsili Njemci i Gestapo. Stoga i ne čudi što vam niko pristojan nije čestitao Dan nezavisnosti.“.

On ističe da je režim, pod barjakom četiri jahača apokalipse, kulminaciju ove privatne države realizovao hapseći vladiku Joanikija 12. maja, na dan Svetog Vasilija Ostroškog, što su samo uradile ustaše hapseći vladiku Petra Zimonjića.

„Samo nedjelju dana kasnije pokazali ste koliko košta ljubav prema Crnoj Gori. Košta 20 evra – 15 evra dizel goriva, i 5 evra za točeno Nikšićko pivo, kako bi proslavljali nezavisnost. A, onda se sve završilo opštom tučom i jurnjavom. A vi ste ih pozvali da proslave nezavisnost i rekli im da se okupe. Hoće li tužilaštvo protiv Mila Đukanovića i vas podnijeti krivične prijave, jer nisu poštovali distancu, propagirali su i neofašizam.“

Sa posebnom pažnjom se osvrnuo na činjenicu da je „javni“ servis na Dan pobjede protiv fašizma 9. maja, promovisao fašizam emitujući numeru ustaše Tompsona, te da na pitanje ljudi – ko je bolji: Marković ili Đukanović, on odgovara da ne zna ko je gori od njih dvojice.

„Naglašeno antisrpskim narativom nas napadate i prijetite korumpiranim tužilaštvom i sudovima. Jesu li to sudovi u kojima sudije prepisuju i učestvuju u obračunu sa opozicijom. Sve ste uradili protiv DF-a, ostalo vam je samo da nas ubijete.“.

„Crnogorska nezavisnost je ugrožena samo od vas, i ja kao jedan od lidera DF-a kažem da je nećemo revidirati. Ali vam nećemo dozbvoliti da nas zatrete i napadate Crkvu. Vi ne želite pravoslavno pomirenje, vi živite na podjelama. Za svaku podjelu koju proizvedete, uvećavaju se vaši milionski bankovni računi na Kajmanskim ili Djevičanskim ostrvima.“.

Rekao je da bi DPS volio da od DF-a napravi Novaka Kilibardu – da ih kupi privilegijama i pokazuje Zapadu kao „mečke po vašarima“, i govori kako imaju Srbe u Vladi, ali da im to neće poći za rukom.

– Ako to želite imaćete sukobe da DF-om i većinskom Crnom Gorom, a ukoliko ne želite spremni smo da razgovaramo na tu temu o nacionalnom pravoslavnom pomirenju, ali ga ne želite jer ste navikli da funckionišete na podelama – poručio je Knežević.

Knežević je pomenuo i odluku da se otvore granice prema određenim državama, među kojima je i Nemačka, koja je zatvorila granice za Crnu Goru.

– Angela Merkel vam je rekla aufiderzen – naveo je Knežević.

On je dodao kako, da je na mestu Srbije, ne bi zabranjivao sletanje aviona Montenegro erlajnsa nego bi popisao „crnogorske tajkune koji su stvorili poslovne imperije po Srbiji i odatle promovišu antisrpsku politiku i takozvanu državu Kosovo“ i proterao bi ih, a deci njihovoj zabranio da se provode po Beogradu.

– Onda biste videli šta su mere reciprociteta – rekao je Knežević.

On je dodao da je jedino privlačenje investicija kada premijer Marković „sedne u kafić svog sina i tada se popune sva prazna mesta u kafiću“.

A šta je narodnom poslaniku Milanu Kneževiću odgovorio premijer Duško Marković pogledajte u video klipu iznad, pa o svemu donesite svoj sud.

 

Srbin.info