Mitropolit Amfilohije: Neću se odazvati pozivu na saslušanje; Objavili su rat Bogu i Crkvi koja je stvorila ovu zemlju

0
170

„Što se mene tiče neka izvole da hapse. Pa moj prethodnik Joanikije ubijen je sa sveštenstvom, a mitropolit Arsenije odležao šest godina u zatvoru.“

Mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju i lideru DF-a Andriji Mandiću, danas je policija uručila poziv da se jave Tužilaštvu, pod prijetnjom hapšenja, zbog prisustva sahrani istoričaru dr Vladimiru Jovićeviću.

„Poručujem nalogodavcima poziva za saslušanje da im se neću odazvati jer imam svoje obaveze. Mogu to učiniti tek posle ponedjeljka i to jedino na Cetinju. Ovo što se desilo je priča za sebe, jer nikog nije bilo osim njegova tri sina, supruge, kaluđera, ambasadora Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića, Andrije Mandića i mene. I svi smo bili na propisanom odstojanju.“, kazao je za „Novosti“ mitropolit Amfilohije.

Na pitanje da li očekuje represivniji odgovor nadležnih kaže:

„Što se mene tiče neka izvole da hapse. Pa moj prethodnik Joanikije ubijen je sa sveštenstvom, a mitropolit Arsenije odležao šest godina u zatvoru. Da sam ja bio u njegovo vrijeme bio bih sigurno strijeljan ili doživotno osuđen.

Vlast može da radi šta hoće i kako hoće. Ja sam ipak mitropolit Crne Gore i to Mitropolije koja je rodila Crnu Goru, onu pravu, petrovićevsku izvornu Crnu Goru.

Ova vlast neka što sebe bruka, nego bruka i Crnu Goru pred međunarodnom javnošću, svojim bezakonjem i ponašanjem.

Objavili su rat Bogu i Crkvi koja je stvarala ovu državu“, zaključio je mitropolit Amfilohije.

IN4S

SHARE
Previous articleAna Kapor: Halo, Rim!
Next articleMračne duše