Vacić: Poštovanje mera zaštite i slavljenje Vaskrsa na liturgiji ne isključuje jedno drugo!

0
167

Lider Srpske Desnice Miša Vacić smatra da ukoliko se poštuju mere zaštite od koronavirusa koje je propisala država nema razloga da vernici ne prisustvuju vaskršnjoj liturgiji.

Vođa srpskih desničara se privatno založio da se omogući prisustvo Liturgiji i podržao molbu i predlog Sinoda SPC da se odobri ukidanje zabrane kretanja na Vaskrs od 05 do 10 časova, čime bi se vernicima omogućilo da prisustvuju svetoj Liturgiji.- saznaje portal Nacionalist.

“Ostaje nam vera i nada da ćemo biti na Liturgiji, poštujući mere fizičke distance od dva metra, bezobzira što je donet policijski čas od četvrtka do utorka. Ono što niko ne može da nam oduzme je vera da će se ipak državni vrh urazumiti i dati izmenjenu odluku, gde će se dozvoliti Liturgija, ako ne u nedelju, makar u ponedeljak ujutru“, poručuje Miša Vacić.

Podsećamo da je još uvek zvaničan stav države da se vernicima uputi molba da ostanu u svojim domovima i da liturgiju prate od kuće.

Da li će Miša Vacić, iznoseći svoj stav, koji u ovom trenutku podržava veliki broj vernika, uspeti da utiče na odluku predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića- ostaje da sačekamo.

Patriot