Joanikije: Bog će poniziti svakoga ko ponižava Crkvu i njene svete služitelje

0
241

„PRIVOĐENjEM MITROPOLITA AMFILOHIJA SVI SMO POVRIJEĐENI, ALI NAS NEĆE POKOLEBATI“

SA zaprepašćenjem smo primili vijest da je danas na praznik Hristovog ulaska u Jerusalim priveden u podgoričku policijsku stanicu Njegovo Visokopreosveštenstvo Mitropolit crnogorsko-primrski G. Amfilohije sa nekoliko sveštenoslužitelja samo zato što je po svom ranije utvrđenom rasporedu vršio svetu službu na drevnim temeljima manastira Zlatice, rekao je u izjavi za naš portal Episkop budimljansko-nikšićki g. Joanikije.

“Ovaj sramni postupak podgoričke policije učinjen pod zlonamjerno smišljenim i providnim izgovorom borbe protiv korona virusa nije ništa drugo nego novi udar na Crkvu i Svetu vjeru Pravoslavnu”, kaže Vladika Joanikije.

Dodaje da “svi mi pravoslavni sveštenici i vjernici, poštujući zasluge, vrline i godine našeg Mitropolita i sveti tron koji mu je od Boga povjeren sa ogorčenjem osuđujemo ponižavanje i maltretiranje Arhijereja Hristovog”.

“Time smo svi poniženi i povrijeđeni, ali nas ovo neće pokolebati da služimo Bogu živome, izvoru istine i zdravlja duševnog i tjelesnog. Znamo da će svakoga ko ponižava Crkvu i njene svete služitelje poniziti Bog koji sve vidi i pravedno sudi. Molimo se Gospodu da nas sve zajedno prosvijetli svjetlošću svoga Vaskrsenja i da nas sve objedini u borbi protiv pomenute zaraze a ponajviše protiv svake mržnje i bratske nesloge”, poručio je Vladika Joanikije povodom današnjeg policijskog privođenja Mitropolita Amfilohija i sveštenika naše Mitropolije u CB Podgorica.

https://mitropolija.com/2020/04/12/episkop-joanikije-privodjenjem-mitropolita-amfilohija-svi-smo-povrijedjeni/

Intermagazin