Srpska liga: Ministar Krkobabić i Bogdan Kuzmanović zaslužni za besplatnu dostavu semena ratarima

0
153

Beograd, 8.4.2020 – Da država vodi brigu o poljoprivrednicima, ali i da im pomaže u vreme vanrednog stanja i epidemije virusa korona, kada je teško nabaviti repromaterijal i obaviti prolećnu setvu, najbolje potvrđuje saradnja ministra Milana Krkobabića, zaduženog za regionalni razvoj i prof. dr Bogdana Kuzmanovića, predsednika Instituta za ratarstvo i povrtarstvo zahvaljujući njima je postignut dogovor između “Pošte Srbije“ i Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, o besplatnoj dostavi neophodnog semena ratarima na kućnu adresu – izjavio je Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige (SL).

Zahvaljujući inicijativi predsednika Vučića, Institut za ratarstvo i povrtarstvo je proglašen za ustanovu od nacionalnog značaja čime je stavljeno do znanja da država Srbija stoji iza Instituta koji proizvodi srpsko seme i da ne zavisi od od uvezenih sorti semena iz inostranstva. Takođe, ovom važnom odlukom predsednika Vučića sprečena je i svaka pomisao prodaje i privatizacije Instituta. U danima kada je cela planeta opterećena iskušenjima zdravstvene bezbednosti, vidimo koliko je značajno što Srbija ima svoje proizvođače.

Ovakvi pozitivni primeri potvrđuju da postoje načini da se seljacma olakša posao, i da tokom vanrednog stanja, kada je ograničeno kretanje, može da se reši jedan od gorućih problema kao što je normalno funkcionisanje sezonskih poljoprivrednih radova koji moraju na vreme biti završeni – kaže Đurđev, ističući da ministar Krkobabić, Mira Petrović, direktor “Pošte Srbije“ i profesor Kuzmanović, predsednik Instituta ovom zajedničkom akcijom ne pomažu samo pojedinačna gazdinstva već i celokupnu srpsku poljoprivredu.