„Strane službe lažnim vestima pokušavaju destabilizaciju Srbije“

0
263

– Od kako je uvedeno vanredno stanje, Srpska Desnica upozorava na zloupotrebe društvenih mreža, i zahtevali smo od nadležnih državnih institucija, ne samo da reaguju privođenjem, već da po hitnom postupku procesuiraju u skladu sa zakonom i da isti budu kažnjeni, ukoliko postoje osnovni dokazi za krivicu – saopštila je ova stranka.

Oni ukazuju da je internet preplavljen raznim „dobronamernim“ upozorenjima, koje u široj javnosti izazivaju paniku i strah, te da imaju dužnost da ukažu da su osobe koje distribuiraju te iste poruke po društvenim mrežama samo marionete u rukama stranih službi, koje plasiraju taj materijal sa jedinim ciljem – destabilizacija Republike Srbije.

– Nalazimo se u vremenu kada ne sme da postoji podela na vlast i opoziciju, u vremenu kada se naša država bori da sačuva ljudske živote i kada se od naroda traži samo da se poštuju propisana pravila. Kome je u interesu ovakav scenario? Naravno, svim okolnim zemljama, koje i inače koriste sva raspoloživa sredstva da smišljenim aktivnostima, koja se najlakše prenose „od usta do usta“, odnosno „tetkina ujna zna ženu čoveka koji radi u ministarstvu, i on joj je u poverenju rekao…“ – navodi se u saopštenju.

Srpska Desnica odgovorno tvrdi da se iza poruka koje svakodnevno pokušavaju da uliju strah našim građanima, stoje hrvatska, bošnjačka, šiptarska i crnogorska obaveštajna služba. Obaveštajne službe svih država koje su stvorene na srpskoj krvi, prolivenoj u ratovima, kažu u SD.

– I zato molimo naš narod da ne nasedaju na provokacije. Pozivamo naš narod na sabornost i jedinstvo, apelujemo da ostavimo po strani naše partijske knjižice i uverenja. Danas smo potrebni Srbiji, da pokažemo odgovorno ponašanje prema životima koji su dragoceni. Ukoliko ne pokažemo zrelost, koju trenutno više od 80% stanovništva ima, neće nam biti potrebni ni ratovi ni smrtonosni virusi, ako dozvolimo da nam medijskim manipulacijama kojima se služe N1 i njima slični mediji, zatruju zdravu pamet, iznošenjem spinovanih dezinformacija. Mi drugu državu osim Srbije nemamo. I za nju se moramo boriti. Pokažimo svima koji se trenutno finansiraju iz istog budžeta kao i naši „susedi“ da ćemo disciplinovano pobediti. Ne zbog vlasti. Ne zbog opozicije. Već zbog nas samih i naših porodica – saopštavaju iz Srpske desnice.

Foto – Nacionalist

Izvor: Pravda