EU SE RASPADA: Ovo je prava istina o situaciji u Italiji, Češkoj i Slovačkoj

0
280

U Italiji, Češkoj i Slovačkoj vlada veliko nezadovoljstvo držanjem Evropske unije tokom pandemije korone. U ovim zemljama se otvoreno govori o kraju postojanja EU. U programu koji se svake večeri od 21 emituje na Jutjub kanalu Helm Kast o pravoj situaciji u tim zemljama govore Marija, srpkinja koja radi u Italiji i Rene, ugostitelj iz Praga.

U Italiji svaka regija ima svoju politiku, fabrike sa više stotina radnika u zgusnutim halama i dalje rade, na tržištu nema maski ni rukavica, tako da se pandemija i širi Apeninskim poluostrvom. Sagovornica Helm Kasta tvrdi da Italijani i dalje više brinu o očuvanju industrijske proizvodnje nego o životima što je glavni razlog veliki smrtnosti u toj zemlji. Kineski doktori koji su stigli u pomoć Italiji su šokirani ponašanjem Italijana. Ona u emisiji detaljno opisuje stanje u Italiji i paradoks koji prati krizu u toj zemlji.

Sagovornik kaže da je Italija zatečena ponašanjem EU i da je ostavljena bez maski i kombinezona čak i za medicinske radnike.

U Češkoj i Slovačkoj situacija je mnogo lakša nego u Italiji. U Češkoj je broj obolelih prešao 1000 ali imaju samo jednu žrtvu, dok u Slovačkoj obolelo je oko 200 ljudi. Rene Poluh objašnjava kako Prag fukncioniše pod pandemijom, kakve mere zabrane su uvedene i kakve su kazne, kako izgleda njegov posao nakon proglašenja panedmije.

On objašnjava da je u Češkoj veliko nezadovoljstvo EU i da političari u vlasti otvoreno govore o izlasku iz EU. On kaže da pandemiju prati žestok sukob vlasti i opozicije zbog pojedinih odluka ili skrivanja nekih podataka.

Govoreći o srpskim radnicima koji su nakon zatvaranja granica od strane srpskih vlasti ostali zarobljeni u Slovačkoj, Poluh kaže da svi stranci koji su ostali bez smeštaja u toj zemlji dobijaju pomoć, ali da ne razume takvu odluku Srbije. On je objasnio da je Slovačka poslala autobuse širom Evrope da preveze njihove građane nazad u Slovačku nakon izbijanja pandemije.

Pravsa