Svetska zdravstena organizacija proglasila PANDEMIJU zbog KORONA VIRUSA

0
179

17.36 -Svetska zdravstvena organizacija (SZO) proglasila je danas pandemiju zbog korona viirusa.

17.20 – Otkazane pozorišne prestave, prevoznici polaske za Italiju i Švajcarsku…

U toku današnjeg dana otkazani su svi veći skupovi poput Sajma automobila, premijera filmova, pozorišne predstave, dok se nastave na fakultetima odvijaju u manjim grupama. Očekuje se da će ovakvih odluka u narednim danima biti sve više…

17.15 – Lekari: Stariji da ne putuju autobusom u vreme špica

Stariji sugrađani trebalo bi da izbegavaju sva javna okupljanja, ja bih im preporučila da ne putuju gradskim prevozom u vreme špica, na primer, sa Konjarnika u Batajnicu. To važi za sve respiratorne infekcije – rekla je za RTS dr Ivana Stefanović iz Hitne pomoći.

17.05 – Lekari apelovali: Nemojte kriti gde ste putovali

Lekari upozoravaju građane da se ne ponašaju neodgovorno prema sebi i prema drugima. Ljudi, kažu, kriju podatke o putovanjima. To su poručili i dr Mijomir Pelemiš i direktor Infektivne klinike Goran Stevanović. On je još dodao da nećemo moći da sprečimo oboljevanje i pojavu težih slučajeva od korona virusa.

17.02 – Vučić: Biće zabranjeni svi veći zatvoreni skupovi, otkažite velike svadbe, proslave

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas na konferenciji za štampu da će biti predloženo da se zabrane svi zatvoreni skupovi sa više od 100 ljudi. On je naglasio da za sada nema potrebe zatvarati škole, ali da će se utakmice na zatvorenom igrati bez publike. On je rekao i da „naši ljudi iz inostranstva u što manjem broju dolaze u Srbiju oko Uskrsa“. Opširnije pročitajte u odvojenoj vesti.

17.00 – Vučić otkazao sve predizborne skupove SNS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i lider SNS otkazao je danas sve predizborne skupove te stranke do 1. aprila.

16.20 – Dr Kon: Epidemija nije nemoguća

Epidemiolog dr Predrag Kon rekao je danas da epidemija u Srbiji nije nemoguća, da je najkritičniji peoriod oko Uskrsa i da nipošto ne sme da nam se dogodi italijanski scenario. Dodao je i Srbija ima kapaciteta da deluje pravovremeno.

16.10 – Testirano 130 osoba

Svi državljani Srbije za koje se sumnja da imaju korona virus testirani su na Institutu „Torlak“. Ukupan broj testiranih danas je bio 130 osoba.

16.00 – Dobro došli u blog uživo

U Srbiji je do 8 sati 11. marta 2020. godine registrovano ukupno 12 potvrđenih slučajeva korona virusa. Od svih obolelih samo jedan pacijent, koji je primljen na kliniku u Novom Sadu ima ozbiljnu kliničku sliku bolesti.

Blic