BOMBA IZ MOSKVE – RUSKI MEDIJI IZVEŠTAVAJU: Moskva isporučuje S-400 Srbiji po cenu konfrontacije sa Zapadom

0
364

Da li je vreme da Srbija dobije Trijumf sisteme: Zašto je Šojgu bio u Beogradu?

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu bio je u radnoj poseti Beogradu, tokom koje su razmotrena pitanja vojno-tehničke saradnje.

Srbija je danas jedina zemlja koja nije bila deo bivšeg Sovjetskog Saveza, a sa kojom Rusija aktivnim tempom razvija strateško partnerstvo izveštavaju ruski mediji.

Vojnu pomoć koju Rusija pruža besplatno, Srbija nije dobila ni od koga drugog u poslednjih 30 godina.

Međutim, Beograd očekuje više, što predsednik države Aleksandar Vučić nije propustio da izjavi pred novinarima. Nije teško pogoditi da su u pitanju protivraketni sistemi S-400.

Obzirom na situaciju koja se trenutno dešava na Balkanu, ovaj srpski san može biti ostvaren.

U Crnoj Gori, koja se pridružila NATO-u 2017., izbili su masovni protesti. Nezadovoljstvo građana izazvao je usvojen zakon o slobodi veroispovesti, čiji je cilj „čišćenje“ zemlje od Srpske pravoslavne crkve.

Zauzvrat, Kosovo ne odustaje od pokušaja aneksije Preševske doline (teritorija Srbije), a Republika Srpska, koja je deo Bosne i Hercegovine, ponovo je objavila nameru da postane nezavisna.

Očigledno je da u trenutnim geopolitičkim okolnostima Rusija ne može da prepusti Srbe njihovoj sudbini. Očigledno je da je sa tim bila povezana i poslednja poseta ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova.

Štaviše, kao što je pokazalo iskustvo „Bliskog Istoka“, isplativije je sprečiti sukob nego boriti se.

Vreme je da Rusija počne da dostavlja ruske Trijumf sisteme Srbiji, zaključuju ruski mediji.

Webtribune.rs