(VIDEO) POLJSKA: Neka migranti znaju, ako nam napadnete granicu pucaćemo na vas!

0
938

Niste pozvani, ne dolazite!

Poljska neće tolerisati kriminalne upade, niti nasilje na svojim granicama – kategorički je poručio prestavnik vladajuće stranke Zakona i pravde.

Dominik Taržinski, član vladajuće poljske stranke i predstavnik Evropskog parlamenta, uputio je direktnu poruku ilegalnim imigrantima tokom intervjua za The Newsmakers.

Imam poruku za sve ilegalne migrante. Ako ne želite biti odbijeni, ako ne želite da budete uhapšenj, ako ne želite da budete upucani, ne dolazite na naše granice.

Ne dolazite na Poljsku granicu i bićete sigurni. Nismo mi, niti je naša policija ta koja je došla da vas prebije, da vas odbije ili da vas uhapsi. Vi ste ti koji pokušavate kršiti zakon naše zemlje.

Praksa korišćenja vatrenog oružja na granicama nije ništa novo i postojala je decenijama na Evropskom kontinentu, kako bi odvraćala trgovinu ljudima i švercovanje narkoticima.

Ipak ovo je prvi puta da predstavnici vlasti u nekoj članici EU otvoreno upozoravaju migrante, da će taj vid sile biti upotrebljen. Poljska je od početka migrantske kriza zatvorila granice, a proteklih godina nisu imali veće incidente sa imigrantima.

Poljska je takođe jedna od članica EU koja nije imala probleme sa terorizmom, a natalitet u toj zemlji je u uzlaznoj putanji tako da nemaju problem sa manjom radne snage.

Izvor: Dnevna Gazeta