Ostojić: Ovo je ozbiljna kriza, očito mi u EU nismo naučili lekciju

0
235

Hrvataska, Predsjednik saborskog odbora za nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić u Točki na tjedan komentirao je situaciju na tursko-grčkoj granici s izbjeglicama i migrantima.

„Ovo je ozbiljna kriza i koliko god se EU tješi da to nisu velike brojke, meni je ovo prema svim informacijama koje u ovom trenutku imam sličan scenarij koji se događao 2015./2016. i nema smisla to podcjenjivati“, rekao je Ranko Ostojić.

Kaže da su tada prije svega branili interes Hrvatske koja nije mogla riskirati da postane hot spot, odnosno žarište za tisuće izbjeglica.

Ostojić ističe kako već dugo upozorava da je Europa ucijenjena jer je EU dala novce da Turska zadrži izbjeglice i migrante. Misli da je ovo osveta za mlaku reakciju NATO-a i EU-a zbog turskih poraza u Siriji.

„Očito mi u EU nismo naučili lekciju i sada je situacija slična kao i 2015. osim što granice nisu otvorene i Njemačka i Austrija ne žele nikoga primati. Podsjetio je da je Slovenija u prošloj godini vratila 16.000 ljudi koji su prošli kroz navodno nepropusnu hrvatsku granicu i to je zabrinjavajući podatak.

Izvor N1