Rebić: Raspoređene dodatne patrole policije u Šidu zbog migranata

0
126

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je da je na teritoriji opštine Šid trenutno prisutno novih 40 policijskih službenika raspoređenih u timove i patrole interventnih jedinica, u skladu sa pojačanim merama na terenu.

„Tokom februara smo imali desetak slučajeva da su ilegalni migranti ulazili u napuštene kuće i vikendice, oštetili brave ili vrata na kućama, zbog čega su meštani uznemireni. Ministarstvo unutrašnjih poslova je procesuiralo sva krivična dela koja su počinjenja, ali smo zbog osećaja sigurnosti naših gradjana pojačali prisustvo policije na ulicama u ovom gradu“, rekao je Rebić, a saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je značajno povećanje prisustva policije u Šidu, kako bi u tom gradu bio obezbeđen red i mir nakon više slučajeva upada migranata u kuće i na imanja.

Povodom najave Turske da više neće sprečavati izbeglice da idu ka zapadu Evrope, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je u Beogradu rekao da će Srbija „nastaviti da održava korektan odnos prema migrantima“, ali da neće dozvoliti da veći broj njih tu ostane „zarobljen“.

Dačić je novinarima pre početka sednice rukovodstva svoje stranke rekao da „na sreću“ Srbija nije među zemljama koje su prve na udaru, niti je krajnje odredište novog potencijalnog migrantskog talasa.

„Srbija je imala veoma konstruktivnu politiku svih ovih godina i samo su je hvalili“, rekao je Dačić.

On je sa druge strane rekao da Srbija neće dozvoliti da se ceo problem prebaci na zemlje u tranzitu, u trenutku kada bi druge zemlje zatvorile granice, te bi zato migranti mogli ostali u Srbiji.

„To je nemoguće da se izdrži. Zato mi nastavljamo korektan odnos, ali smo spremni na sve mere da zaštitimo našu zemlju“, naveo je Dačić.

N1