Grčka – оgrada ali i suzavac i šok bombe, na migrante koji kriminalnim putem probijaju granicu!

0
479

Migranti su pokušali da uđu u Grčku – i EU, nakon što je Ankara smanjila kontrolu, odnosno odlučila je da više ne zaustavlja izbeglice iz Sirije koji kopnom i morem pokušavaju stići u Evropu.

Turski graničari nestali su ovog jutra, rekao je gradonačelnik Orestiade, Vasilis Mavradis, dodajući da je grupa migranata pokušala da uđe preko Kastaniesa.

Za grčki list Katimerini izvori su rekli da su patrole povećane u ovoj oblasti i postavljena je žičana ograda koja osigurava svaki centimetar granice.

Na društvenim mrežama kruže informacije sa video-snimcima, gde se navodi da Turska obezbeđuje autobuse za migrante i šalje ih do graničnih prelaza sa Grčkom i Bugarskom.

Micotakis: Grčka neće tolerisati ilegalan ulazak migranata

Grčka neće tolerisati nijedan ilegalan ulazak migranata preko njene granice i povećaće bezbednost na svojim granicama, upozorio je danas grčki premijer Kirijakos Micotakis.

rčka je zemlja koja ne duguje nikakva ljudska prava ekonomskim migrantima jer ona nije prva bezbedna zemlja u koju su ušli, a konvencija UN o izbeglicama obavezuje samo prvu bezbednu zemlju da primi migrnate.

Na koji su način članice EU uhvaćene u zataškavanju migrantskog nasilja i kako je režim Angele Merkel pokušao da zataška 1.500 silovanja koja su počinili migranti u Kelnu za Novu godinu 2016, nad ženama evropskog porekla možete videti u sledećem snimku. 

Izvor: Dnevna Gazeta/Alo/Tanjug/B92