BOJNO POLJE: Grčka poslala vojsku i helikoptere na migrante, a oni ih zasipaju kamenicama! (Video)

0
305

Grčka vlada rasporedila je 50 vojnih brodova kako bi zaštitila svoja ostvra od ilegelnih migranata koje je turski diktator Redžep Erdogan nahuškao da krenu up pravcu Istočne Evrope.

Pored toga vojska je poslala i 10 helikoptera, kako bi patrolirali granicom zbog opasnosti od invazije migrnata. Na zatvaranje granice ekonomski imigranti su reagovali krajnje nasilno.

Preko 50 policajaca je povređeno od strane nasilnih migranata koji su pokušali da uđu u Grčku, iako im je poznato da je ta zemlja zatvorila granice.

Grčka je poručila da je odlučna da brani granicu nakon pokušaja velikog broja migranata da uđe u zemlju sa turske strane.

Portparol grčke Vlade Stelios Petsas rekao je da su grčke vlasti u posljednja 24 sata spriječile pokušaj prelaska granice oko 4.000 ljudi, te naglasio kako to uopšte nema veze sa Idlibom.

„Vlada će učiniti sve što može da zaštiti svoju granicu“, izjavio je Petstas novinarima.

Pripadnici grčke policije ispalili su danas na granici sa Turskom suzavac na grupe migranata, koji su ih gađali kamenjem, javila je grčka televizija Skaj.

Pripadnici grčke policije ispalili su danas na granici sa Turskom suzavac na grupe migranata, koji su ih gađali kamenjem, javila je grčka televizija Skaj.

Na snimcima te televizije vide se ljudi koji bacaju kamenje na grčku policiju sa turske strane granice.

Vlasti nisu dozvolile medijima da se približe sa grčke strane i drže ih na udaljenosti od oko kilometra, prenosi Rojters i navodi reči svedoka da se u vazduhu oseća miris suzavca.

To je prvi put da je jedna tako velika grupa migranata i izbeglica pokušala masovno da pređe reku Maricu, što Grci smatraju direktnom posledicom najave turske vlade da više neće sprečavati migrante koji žele da dođu do Evropske unije, nakon pogibije 33 turska vojnika u vazdušnom udaru sirijskh vladinih snaga u Idlibu.

Grčka je juče zatvorila prelaz Kastanjes na granici sa Turskom, nakon što je veliki broj migranata pokušao da uđe u tu zemlju.

Na koji su način članice EU uhvaćene u zataškavanju migrantskog nasilja i kako je režim Angele Merkel pokušao da sakrije od javnosti silovanje 1.500 žena koja su počinili migranti u Kelnu za Novu godinu 2016, možete videti u sledećem snimku. 

Dnevna gazeta