Postoje državnici koji vode računa o nacionalnom interesu. Orban je jedan od retkih koji iznosi istinu o migrantskoj politici!

0
470

Mađarski premijer Viktor Orban – jedini šef države u Evropi koji je bio spreman da preduzme bilo kakve stvarne akcije kako bi zaustavio aktuelnu migrantsku invaziju na Evropu – u četvrtak je govorio o sve većem migrantskom pritisku na mađarsku južnu granicu.

Nakon rutinske provere mađarske granice sa svojim slovačkim kolegom Peterom Pelegrinijem, Orban je rekao da su mađarske vlasti počele da se pripremaju za očekivano povećanje broja organizovanih karavana migranata koji pokušavaju da uđu u zemlju ilegalno kako se poboljšavaju vremenske prilike.

Tokom improvizovane konferencije za štampu, premijer Orban je iskoristio priliku da izrazi zahvalnost za podršku Slovačke, rekavši: „Ovo je mukotrpan posao koji bismo teško sproveli bez pomoći i naših saveznika“.

Orban je takođe iskoristio priliku da ismeva lažne, međunarodne medije zbog prikazivanja izobličene slike trenutne migracione krize koja jednostavno ne odgovara objektivnoj stvarnosti, tvrdeći da 95 odsto novopristiglih migranata čine vojno sposobni muškarci .

„Zabranjeno je tako govoriti u Evropi, ali ovo je organizovana invazija“, rekao je Orban.

Do sada je više od 5.000 migranata pokušalo da uđe u Mađarsku ilegalno, a mnogi od njih su se pojavili u velikim organizovanim grupama.

Mađarski premijer je tvrdio da migrante podržavaju organizacije koje tvrde da su „humanitarne“ nevladine organizacije, ali koje deluju poput grupa za krijumčarenje ljudi. Te organizacije imaju značajna finansijska sredstva i značajne logističke mogućnosti, dodao je Orban.

On je takođe spomenuo da je mađarska tajna služba pomno nadgledala situaciju i da je iz podataka koje je dobila jasno da ilegalnoj migraciji pomažu „organizacije za trgovinu ljudima, koje sebe nazivaju nevladinim organizacijama, kao i neidentifikovane tajne službe“.

Ranije tokom meseca, mađarska pogranična policija uspela je da zaustavi grupu od 71 migranta koji su provalili u ranjivi deo graničnog prelaza sa Srbijom.

Prošle nedelje je Glas Evrope javio da je srpska policija odvezla 500 do 700 ilegalnih migranata iz Afrike i sa Bliskog Istoka nazad u azilantske centre u Srbiji, nakon što su ih sakupili na granici.

Webtribune.rs